Press "Enter" to skip to content

Originalus šviestuvas namams – Saulės stiklainis

Ne visuose namuose gyvena užkietėję gėlių mylėtojai, kurie paprastai visas gėles laiko ant palangės. Kai kur palangės dažnai lieka tuščios ir atrodo gana nykiai tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Kaip tinkamai išnaudoti tuščias palanges tuose namuose, kuriuose kiekvieno tuščio kampelio nepuošia gėlės? Geriausia išeitis – unikalūs ir estetiški interjero sprendimai, pavyzdžiui originalaus dizaino šviestuvas Saulės stiklainis (Sun Jar). Šis stiklainis yra nepaprastas. Per dieną jis sugeria saulės šviesą, o sutemus užsidega, ir ją išspinduliuoja atgal. Matinio stiklo šviestuvas skleidžia šiltą gelsvą šviesą, kuri suteikia namams jaukumo. Turint kelias tokias šviesos „talpyklas” galima sukurti labai romantišką atmosferą tamsiais vakarais.

Iš tiesų čia jokios mistikos ir stebuklo nėra (tik nesakykite to savo vaikams – jiems tai tegul lieka stebuklingas ir mistinis indas). Stiklainis yra pagamintas iš specialaus matinio stiklo, kuris yra naudojamas šviestuvų gamyboje ir turi savybę tolygiai skleisti šiltą šviesą. Po dangteliu yra galinga saulės baterija, kuri sugerdama dienos šviesą įkrauna nedidelę bateriją. Stiklainio viduje yra įmontuota LED lemputė, kuriai sukauptos elektros energijos pakanka kurį laiką. Specialus šviesos daviklis nustato, kada jau yra tamsu ir automatiškai įjungia lemputę, kuri ir skleidžia šiltą į natūralius saulės spindulius panašią šviesą. Kadangi paprastų baterijų ten nėra, Saulės stiklainis veikia tik tiek, kiek per dieną pasikrauna. Jei diena apniukusi ir tamsi – baterija bus įkrauta labai nedaug ir švies labai trumpai. Jei diena saulėta – Saulės stiklainio šviesa galėsite mėgautis iki 5 valandų.

Ši interjero detalė yra ne šiaip sau šviestuvas. Tai modernaus dizaino bet kokio būsto aksesuaras. Įdomu tai, kad šis stiklainis nepraleidžia vandens. Bute tai nieko nereiškia, bet turint namą, tokį stiklainį galima laikyti lauke esant bet kokioms oro sąlygoms. Taip vidaus interjero detali gali tarnauti ir kaip lauko dekoracija kieme, pavėsinėje, verandoje, lauko terasoje, gėlių darželyje. Saulės stiklainiui reikalingi tiesioginiai saulės spinduliai, kurių kieme jis gali prisirinkti kur kas daugiau nei ant palangės, kurią saulė pamalonina vos kelias valandas per dieną.


15 centimetrų aukščio Saulės stiklainis (Sun Jar) yra ne tik gražus namų aksesuaras, bet ir ekologiškas šviestuvas – jam gaminti buvo naudojamos ekologiškos medžiagos, jis neteršia aplinkos, taupo elektros energiją. Saulės stiklainių galima įsigyti EMPRO interneto parduotuvėje www.empro.lt už patrauklią kainą – 64 litus. Tai puiki dovana bet kuriai progai artimiesiems, draugams, kolegoms darbe ir nelabai gerai pažįstamiems žmonėms, nes tinka bet kokio amžiaus vyrams ir moterims. Stiklainį apklijavus spalvoto popieriaus karpiniais galima lengvai susikurti šventinius žibintus Kalėdoms, Velykoms, Helovynui, gimtadieniui ar bet kuriai kitai šventei.

Saulės stiklainis negali būti naudojamas kaip žaislas vaikams, nes yra pagamintas iš stiklo, todėl sudaužius vaikas gali susižeisti į stiklo šukes.

One Comment

  1. Lukrecija Lukrecija 2014 11 28

    Tokie šviestuvai puikiai tiktų kiemui. Būtų originalus ir unikalus kiemo apšvietimas :)

Comments are closed.