Šiandien svečiavosi pas mus miela šeimyna – fuotografuojanti mama Laima (jos beje ir iliustracijos) bei jos trys vyriškiai. Šeštadienį žodis po žodžio susimėtėm komentaruose FB puslapyje – tai ir pasisiūliau pyragą iškept.
O kad jau svečiai neeiliniai, tai ir pyrago atitinkamai reik skanaus. Paskaitinėjau vienur, paskaitinėjau kitur – tai cukraus per daug, tai to, tai ano – ir iš kelių sukurpiau savo variantą:
Tešlai:
300 g miltų 3 kiaušiniai 150 g cukraus 200 g sviesto 5 šaukštai pieno keli lašai vanilės esencijos 1,5 šaukštelio kepimo miltelių ant šaukštelio galo druskos
Pertepimui:
3 dideli obuoliai 1 skardinė Rududu
Trupiniams:
50 g cukraus 200 g miltų 100 g sviestoSviestą išsukame su cukrumi iki baltos, purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius, suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais, įmaišome druską ir vanilės esencija, supilame pieną ir gerai išmaišome. Tešlą supilame į 25×25 cm kepimo popieriumi išklotą skardą.
Obuolius nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Juos sumaišome su Rududu. Kondensuotą pieną galima ir išsivirti – skardinę kondensuoto pieno užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų ir verdame 1,5-2 valandas. Svarbu stebėti, kad vanduo visad būtų apsėmęs skardinę. Mano draugė iš sykio verda 5. Obuolių ir karamelės mišinį supilame ant tešlos.
Trupinių sviestą gerai atšaldome, supjaustome gabaliukais ir sumaišome su miltais ir cukrumi. Gaunasi trupinukai. Juos suberiame ant viršaus.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Skanaus!
Ačiū, Eitne, už skanų pyragą ir šaunų pasisėdėjimą.
Kitą sykį darysim darbelius :)
Būtinai :)
jamam sita pyraga!
Kristina, lauksim rezultato ėmimo :)
Būtinai