Press "Enter" to skip to content

Obuolių pyragas su karamele

Šiandien svečiavosi pas mus miela šeimyna – fuotografuojanti mama Laima (jos beje ir iliustracijos) bei jos trys vyriškiai. Šeštadienį žodis po žodžio susimėtėm komentaruose FB puslapyje – tai ir pasisiūliau pyragą iškept.

O kad jau svečiai neeiliniai, tai ir pyrago atitinkamai reik skanaus. Paskaitinėjau vienur, paskaitinėjau kitur – tai cukraus per daug, tai to, tai ano – ir iš kelių sukurpiau savo variantą:

Tešlai:

300 g miltų
3 kiaušiniai
150 g cukraus
200 g sviesto
5 šaukštai pieno
keli lašai vanilės esencijos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
ant šaukštelio galo druskos

 

Pertepimui:

3 dideli obuoliai
1 skardinė Rududu

 

Trupiniams:

50 g cukraus
200 g miltų
100 g sviesto

Sviestą išsukame su cukrumi iki baltos, purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius, suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais, įmaišome druską ir vanilės esencija, supilame pieną ir gerai išmaišome. Tešlą supilame į 25×25 cm kepimo popieriumi išklotą skardą.

Obuolius nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Juos sumaišome su Rududu. Kondensuotą pieną galima ir išsivirti – skardinę kondensuoto pieno užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų ir verdame 1,5-2 valandas. Svarbu stebėti, kad vanduo visad būtų apsėmęs skardinę. Mano draugė iš sykio verda 5. Obuolių ir karamelės mišinį supilame ant tešlos.

Trupinių sviestą gerai atšaldome, supjaustome gabaliukais ir sumaišome su miltais ir cukrumi. Gaunasi trupinukai. Juos suberiame ant viršaus.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Skanaus!

 

6 Comments

  1. Laima Kaupienė Laima Kaupienė 2011 11 06

    Ačiū, Eitne, už skanų pyragą ir šaunų pasisėdėjimą.

  2. Laima Kaupienė Laima Kaupienė 2011 11 06

    Būtinai :)

  3. Laima Kaupienė Laima Kaupienė 2011 11 06

    Kristina, lauksim rezultato ėmimo :)

Comments are closed.