Press "Enter" to skip to content

Naujas laidojimo (?) būdas

Keičiantis religiniams įsitikinimams Pietų Korėjoje vis daugiau gyventojų užsisako ritualinę paslaugą – karoliukų gamybą iš kremuotų artimųjų ar giminaičių palaikų.

Prieš dešimtmetį šeši iš dešimties Anapilin iškeliavusių korėjiečių pagal Konfucijaus išpažįstamą tikėjimą buvo laidojami kapinėse, kad artimieji turėtų galimybę lankyti jų kapus.

Tačiau vakarietiški vėjai ir dar 2000 metais pradėta agitacinė Vyriausybės kampanija, propaguojanti kremavimą, radikaliai pakeitė laidojimo tradicijas. Galop buvo priimtas įstatymas, įpareigojantis mirusiojo artimuosius po 60-ies metų po žmogaus mirties panaikinti jo kapą.

Augant kremavimo populiarumui, atsirado ir kompanijų, siūlančių karolių iš palaikų paslaugą. Technologiją sukūrė kompanija „Bonhyang“, kai aukštos temperatūros dėka kremuoti palaikai išsilydo ir kristalizuojasi. Po to sudėtingos procedūros, trunkančios pusantros valandos, metu jiems suteikiama smulkių karoliukų forma. Taip saugomi palaikai yra bekvapiai ir nepelyja. Klientams siūloma įsigyti keturių spalvų karoliukų. Procedūros kaina siekia devynis šimtus dolerių.

Įdomu, ar ši paslauga būtų populiari Lietuvoje? Ar norėtumėte namuose turėti buteliuką su karoliukais iš mamos ar tėčio palaikų?..

 

One Comment

Comments are closed.