Press "Enter" to skip to content

Naujametiniai laimės sausainiukai

Manote, kad garsieji laimės sausainiukai su linkėjimais, kepami Naujiesiems metams – kiniška tradicija? Klystate. Iš tikrųjų, šie sausainiukai pirmą kartą atsirado Amerikoje. Sunku pasakyti, kam konkrečiai į galvą šovė ši geniali idėja, tačiau aišku viena, kad į autorystę pretenduoja emigrantai iš Japonijos.

Remiantis labiausiai įtikima versija, sausainių idėja priklauso Makato Hagivare – sodininkui ir landšafto dizaineriui, suprojektavusiam San Francisko parke „Auksiniai vartai“ garsųjį „Arbatos sodą“.

XX a. pradžioje jis atidarė savo arbatinę, kurioje vaišindavo lankytojus mažutėmis japoniškomis bandelėmis su padėkos rašteliais viduje. Tuo metu apie jokias pranašystes nebuvo nė kalbos. Vietinio „Čainatauno“ gyventojai greitai pasigavo šią originalią idėją ir truputį ją patobulino.

Įdomu ir tai, kad 1980 m. šios bandelės pasirodė ir Honkonge bei vadinosi „Tikri amerikietiški sausainiukai su pranašystėmis“.

Šiais laikais šie sausainiukai vadinami jau tarptautiniais. Išbandyti Fortūną ir sužinoti, ką likimas pranašauja, mėgsta bet kuriame pasaulio krašte gyvenantys žmonės.

Reklama: http://www.garazo-vartai24.com/akcijos.html