Press "Enter" to skip to content

Muzikinis spektaklis visai šeimai „Sofija muzikuoja”

Iliustracija: Klaipėdos koncertų salė

Mergaitės ir berniukai ne tik mėgsta muziką, bet ir patys muzikuoja Klaipėdos koncertų salės scenoje. Šventiniu kalėdiniu laikotarpiu čia vyksta neįtikėtini dalykai, apie kuriuos pasakoja muzikinis spektaklis visai šeimai „Sofija muzikuoja“. Jį įkvėpė istorija apie prancūzaitę karvytę Sofiją, gyvenančią nedideliame kaimelyje, kurią sukūrė prancūzų rašytojas Geoffroy de Pennart. Be galo muzikali ir beprotiškai mėgstanti dainuoti Sofija džiugindavo savo mažaisiais koncertais draugus ir namiškius. Tačiau labiausiai ji svajojo padainuoti su orkestru.

Kaip sekėsi karvytei Sofijai ieškoti orkestro? Kokie nuotykiai ir išbandymai jos laukė dideliame mieste? Kaip su muzika susijęs kūno svoris, ūgis, spalva, ragai ar elegancija? Kokią dainelę atliko karvytė ir jos suburtas „Muzikos draugų“ orkestras?

Spektaklio premjerą rengia kūrybinga komanda: dirigentas Mindaugas Piečaitis, atradęs Sofijos istoriją, jaunoji literatė Karolina Rybačiauskaitė, sukūrusi jos lietuvišką versiją, kompozitorė Zita Bružaitė, specialiai rašanti jai muziką, ir aktorė Gintarė Latvėnaitė, atliksianti Sofijos vaidmenį bei režisuosianti pastatymą. Spektaklyje pasirodys Klaipėdos kamerinis orkestras ir jo meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Kviečiame susipažinti su karvyte Sofija ir muzikuoti kartu!

Planuojami papildomi spektakliai gruodžio 21 d. 12 val. ir 15 val. Dėl papildomų koncertų informacija ir bilietų rezervavimas – tel.: (8 46) 411 989, 8 650 17988, gidone@koncertusale.lt