Press "Enter" to skip to content

Mieliniai blynai pagal Kariną

Ingredientai:

2 arbatiniai šaukšteliai drėgnų mielių
4 puodeliai miltų
2 puodeliai vandens
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
2 kiaušiniai
sauja razinų
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Mieles pertrinam su cukrumi, užpilame dviem puodeliais labai šilto (apie 40 laipsnių) vandens, gerai išmaišome, suberiame tris puodelius miltų, vėl išmaišome ir statome valandai į šiltą vietą, kad tešla pakiltų.

Razinas nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, po to vandenį nupilame.

Po valandos į tešlą įmušame du kiaušinius, įpilame aliejaus, suberiame likusius miltus, išmirkytas razinas, gerai viską išmaišome ir kepame blynus.

Skanaus!