Press "Enter" to skip to content

Miego kokybė – kaip pasirinkti tinkamą pagalvę

Perskaičius antraštę, ko gero, iškilo vaizdinys su kostiumuotu dėdule, siūlančiu konkrečios firmos pagalves TV parduotuvėje ar tam tikrame tinkle, kur žmonės įtraukiami kaip į sektą, po to vietoj pagalvių prisiperka uodų ir dovanų gauna kelionę. Deja, turiu jus nuvilti – šį sykį kalbėsime kaip pasirinkti tinkamą pagalvę pagal miegojimo pozą. Tiesiog pagalvę, be jokių firmų pavadinimų.

Turbūt ne vienam yra tekę ryte jaustis, tarsi kas visą naktį per galvą būtų kalęs plaktuku. Prasta savijauta ryte, pasirodo, labai priklauso nuo pagalvės formos ir dydžio. Ideali pagalvė turėtų palaikyti jūsų sprandą ir galvą tokioje padėtyje, kaip stovint. Norėdami pasirinkti labiausiai jums tinkančią pagalvę, pirmiausiai, turime išsiaiškinti kokia mūsų miego poza. Dažniausiai pasitaikančios pozos, ir joms tinkančios pagalvės, yra šios:

Mėgstantys miegoti ant nugaros, turėtų rinktis pagalvę iš porolono „su atmintimi”, kuris išlaiko formą, tarsi prisimena jūsų galvos padėtį, arba vandens pagalvę. Šios dvi pagalvių rūšys taip pat tinkamos, jei jus kamuoja sprando skausmai. Miegant ant nugaros taip pat rekomenduojama nedidelė pagalvėlė po keliais.

Miegantiems ant šono taip pat rekomenduojama pagalvė tarp kojų, ji padeda ištiesinti stuburą. Po galva rekomenduojama vidutinio kietumo pagalvė, galinti palaikyti jūsų kaklo padėtį.

Mėgstate miegoti ant pilvo? Deja, tokia miego padėtis nerekomenduojama dėl pernelyg didelio apatinės nugaros dalies įtempimo ir galimų sprando skausmų, tad vertėtų pamąstyti apie miegojimo įpročių keitimą. Palengvinti miegojimo pozos pakeitimą gali išsiugdytas įprotis miegant ant šono apsikabinti ilgą pagalvę, arba, dar geriau, mylimą žmogų.

Alergiškiems žmonėms rekomenduojama rinktis pagalves iš sintetinio pluošto, nes jos nekaupia drėgmės ir jose nesiveisia patalyninės (dulkių) erkutės.

Knarkiantiems, taip pat yra sukurtos specialios pagalvės, kurios palaiko galvą tokioje padėtyje, kad neužkristų liežuvėlis (mažasis gomurys).

Tinkamos pagalvės itin svarbu besilaukiančioms, kadangi jos gali jausti skausmus visoje nugaroje. Besilaukiančioms rekomenduojama miegoti ant šono, po galva pasidėjus vieną, jei reikia, ir dvi pagalves (ypač jei kyla rėmuo). Tarp kojų taip pat reikalinga pagalvė. Besilaukiančios mamytės dažnai įsigyja specialią pagalvę, kurią vėliau gali naudoti maitindamos kūdikį. Ant nugaros miegoti nėščiosioms nerekomenduojama, kadangi gimda su vaisiumi gali užspausti kraujagysles ir sutrikdyti kraujotaką.

Taigi, pasirinkite tinkamą pagalvę ir… Saldžių sapnų!

Pagal Lifescript.