Press "Enter" to skip to content

Kur rasti šilumą..

Ar dažnai susimastote kaip toli esame nuo kitų žmonių? Nuo savo artimųjų, bendradarbių, draugų bei kitų žmonių, kurie yra mums brangūs? Galbūt ne tiek fiziškai, kiek emociškai. Ar apsidžiaugėte gavęs (-usi) sveikinimą, ir džiaugėtės pasyviai kas kartą, kai gaudavote sms žinutę, ar kai jus pažymėjo facebook’e? Jums pasidarė geriau, pasijautėte šilčiau, ir manote kad pažįstamų/draugų jums rodomas dėmesys Jums yra svarbus, ir pagerbtinas? Šiuo straipsniu nieko nenoriu įžeisti, peikti, ar įteigti savo nuomonės, rašydamas tikiuosi, jog kiekvienas suismastys, ar bent jau kas penktas skaitantysis pasiners kiek daugiau į mano pamąstymą.

Kaip jūs pasveikinote savo draugus? Siuntėte sms žinutes? Ar įkėlėte į facebook nuotrauką su kalėdų seneliu, ir juos pažymėjote kaip žmones, esančius toje nuotraukoje, kad jie užsuktų pažiūrėti? Išradinga, sena, ir kiek daugiau ar mažiau – pasibjaurėtina.

Kur dingo tie malonūs atvirukai, kuriuos atvertus, gali perskaityti, užversti ir pasidėti matomoje vietoje, kurioje kartas nuo karto jį matysite? Kur dingo šiltas apkabinimas? Rankos paspaudimas, simboliškos mažos dovanėlės įteikimas? Deja, niekas nesusimąsto.

Dalis visuomenės degraduoja emociškai ir man gaila, nes tas degradacijos ratas plečiasi, mes einame labai keistu keliu, kai pasveikinti draugus, pakaks facebooke paspausti mygtuką: [ Merry x-mas]. Ar šito jūs norite? Ar šito jūs siekiate? Susitikime su draugais, pasidalinkime įspūdžiais, dovanomis, apsikabinkite sau artimus žmones ir pasakykit, kaip gera, kad jūs esate šalia, o ne sveikinkit brolius ir seseris, prie mėlynosios facebook eglės.

Džiugu, ir šilta sulaukti žodinio sveikinimo, atvirutės, nuo sau artimų ir mylimų žmonių. Taigi, nutraukime šią grandinę.

Šiuo straipsniu nenoriu sukelti neigiamų emocijų, tai mano asmeninė nuomonė, filosofinis pamąstymas, neperšu jums savo nuomonės. Tikiuosi, jog daviau jums peno susimastyti, ir apgalvoti jus supančią aplinką.

Jaukių ir šiltų jums švenčių.

Reklama: http://ekosaltis.lt/

2 Comments

  1. Birute Norvaisiene Birute Norvaisiene 2011 12 27

    Gal ir idomiai viskas, ir teisingai surašyta, bet klausimas paprastas- kiek atvirukų ir laiškų šiemet išsiuntėt pats? Ne žodžiais , o darbais…

  2. Aurimas Alionis Aurimas Alionis 2011 12 27

    O ar nepaminėjau jog galima ir ranką paspausti, šiltai apkabinti? "Skaityti, o ne permesti akimi.."

Comments are closed.