Press "Enter" to skip to content

Kojinės palaidūnės: kaip neleisti joms pasimesti skalbimo metu

Foto: Baezamama

Įprastas vaizdelis, kai po skalbimo bandome suporuoti kojines, tačiau vis atlieka kokios 3-5 pasimetusios po vieną, nepaisant mūsų titaniškų pastangų ir fakto, kad į skalbyklę buvo dedamos tik surinktos ir suporuotos kojinės. Negi yra anekdotas, kad vyrų požiūriu tobuliausias išradimas – tai toks mygtukas ant kojinės, kurį paspaudus, ji susiranda savo porininkę ir sukimba su ja. Pamėginsime pateikti keletą patarimų, kaip lengviau išlaikyti kojines porose.

Vienas iš būdų – susegti kojines, kad ir, pavyzdžiui, dokumentų spaustuku. Dar galima sunerti kojines vieną į kitą, tačiau šio būdo trūkumai yra tokie, kad dėl sunėrimo sumažėja skalbiamas kojinės plotas (sunėrimo vietoje ne taip gerai išskalbiama), ir ilgesnis džiuvimo laikas. Žinoma, nei vienas šių būdų negarantuoja, kad kojinės skalbimo ar džiovinimo metu tikrai nepasimes.

Žinoma, dažniausiai, kojinės pasimeta dar iki dedant jas į skalbyklę. Norėdami to išvengti, paskirkime atskirą skalbinių krepšelį vien tik kojinėms, tuomet jos nepasimes tarp stambių skalbinių kraunant į skalbyklę, o prieš skalbimą jas galėsite suporuoti vienu iš aukščiau išvardintų būdų. Jei namuose auginate gyvūną ar turite mažų vaikų – pasirūpinkite, kad jie nepasiektų kojinių krepšio.

Dar skalbimui ir džiovinimui galite naudoti tinklinį maišelį, arba jei nenorite/nerandate jo įsigyti, skalbdami kojines galite sudėti į pagalvės užvalkalą – tai irgi sumažins jų pasimetimo tikimybę. Taip pat galima į problemą pažiūrėti kitu kampu ir įsigyti 10 vienodų porų kojinių, tuomet jokio skirtumo, kurią kojinę iš stalčiaus paėmėte rengdamiesi. Tiesa, jei namuose gyvena daugiau negu vienas žmogus, tuomet vis tiek išlieka „kojinių valdymo” problema.

Jei, vis dėlto, nepaisant visų pastangų ir patarimų, po džiovinimo atsiranda „vienišų” kojinių, tokioms galima paskirti atskirą pasimetusių kojinių stalčių ar dėžutę. Tuomet suradę pasimetusią kojinę galėsite pasitikrinti ar stalčiuje neguli jos porininkė. Dar galima pagaminti riešines (nors šiam darbui visai nebūtina laukti kol kojinės pasimes), tuomet nereikės užimti atskiro stalčiaus, tačiau neperlenkite lazdos, antraip turėsite paskirti atskirą spintą ar bent jau lentyną riešinėms, o ne pasimetusioms kojinėms.

Pasidalinkite komentaruose, kaip jūs tvarkotės su pasimetusiomis kojinėmis?

Pagal LifeHacker.