Kitokie amerikietiški blynai – pancakės

Photobucket

Ilona pasidalino savo pancakėmis, jų gaminimo subtilybėmis. Prisiminiau ir aš seniai gamintas, bet šeimai patikusias pancakes pagal Neringą. Nieko nekeičiau, dariau taip, kaip jos recepte parašyta.


Reikės:
1,5 stiklinės miltų,
1,5 stiklinės pasūkų arba kefyro,
1/2 stiklinės cukraus pudros,
1/2 stiklinės aliejaus,
1 kiaušinio,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š.  sodos,
žiupsnelio druskos.

Viską išplakti, palikti geram pusvalandžiui ir kepti sausut sausutėlėje keptuvėje (apversti, kai atsiranda burbuliukai ir vos vos pagelsvėja paviršius). Jokio vargo kepti, nereikia papildyti riebalų keptuvėje ir svarbiausia – virtuvė taip nekvepia „blynais“.
Gal kam patiks

Written by Laima Kaupienė

Laima mėgsta fotografiją ir akimirką joje... Dar ji mėgsta rašyti, gaminti, keliauti ir karts nuo karto nutverti naujai idėjai už uodegos.

This article has 1 comment

  1. Laima Kaupienė
    Laima Reply

    Vilma, jie tikrai nėra saldūs. Jei norisi dar mažiau saldumo, galima dėti mažiau pudros.

Komentuoti: Laima Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *