Press "Enter" to skip to content

Keli dizainerių patarimai, norintiems pakeisti namus

Foto iš original-home.ru

Labai dažnai, pakeisti namus nori šiaip. Be didelių investicijų, be galvos laužymo – tiesiog keliomis mielomis detalėmis, nauja lovatiese ar paveikslu. Kad namai atrodytų kitaip, visai nebūtina griauti sienų. Arba nusipirkti daug naujų baldų. Arba susivežti visus įmanomus ir neįmanomus turtus iš dekoro detalių parduotuvių ar sendaikčių turgaus. Keletas patarimų, kaip norisi namus atnaujinti, bet nesinori labai daug insvestuoti. Pinigų. Arba laiko. Arba abiejų kartu.

 

1. Pridėkite įvairesnių tekstūrų.

Kiekviename kambaryje privalomi skirtingi tekstūros elementai. Rinkdamiesi baldus ir aksesuarus, pasistenkite, kad jie būtų skirtingos apdailos, pavyzdžiui, medis, metalas, akmuo, lakas. Tada interjeras atrodys gilesnis, išbaigtesnis ir įvairesnis, o tuo pat metu ir įdomesnis.

2. Sumaišykite stilius.

Stilių sumaišymas kambariams suteikia individualumo. Juolab, jei stilius absoliučiai vienodas visame bute, ilgainiui jis pasidaro nuobodus. Pavyzdžiui, prie stiklinio baroko stiliaus stalo galima pastatyti šiuolaikines kėdes.

3. Daiktai, turintys savą istoriją.

Papildykite namus daiktai, kurie turi istoriją. Kažką iš vaikystės arba tolimų kelionių, kažką močiučių ar senelių, kažką, kas primintų kokį nors svarbų įvykį. Taigi, geriausias būdas suteikti namams individualumo, tai pripildyti jį turtais, turinčiais vertę jums patiems.

4. Knygos.

Daug daug knygų, įvairiausiais viršeliais, su aiškiais ir tvarkingais užrašais ant nugarėlių. Jos gali būti, kur tik širdis pageidauja – miegamajame ant naktinio staliuko, virtuvėje ant lentynėlės, svetainėje ar valgomajame.

5. Pakeiskite aksesuarų tvarką.

Nusipirkę naujų dekoro elementų, senųjų nepalikite tose pačiose vietose, perstatykite ir juos. Pradėkite visiškai iš naujo, tarytum, kas nors būtų jums įteikęs baltą popieriaus lapą. Surinkite visus aksesuarus nuo lentynų, staliukų, konsolių ir pan. Ir vėl išdėliokite naujai.

6. Balti indai.

Su baltais indais visada labai patogu. Tereikia pakeisti staltiesės spalvą, servetėles ir viskas atrodys visiškai naujai. Baltose lėkštėse maisto spalvos atrodo gražesnės, o ir valgyti skaniau.

7. Didelės gėlės.

Interjerui parinkite augalus su dideliais žiedynais, tarkim, hortenzijas, bijūnus, chrizantemas. Iš jų lengva padaryti gražią puokštę, kartais užtenka net vieno prabangaus žiedo.

8. Atnaujinkite lovos vaizdą.

Miegamajame užtenka pakeisti lovą – uždengti naują lovatiesę, sumažinti/padidinti dekoratyvinių pagalvėlių kiekį.

9. Balti keraminiai ąsočiai.

Nupirkite keletą skirtingų baltų ąsočių. Jie gali papuošti jūsų virtuvę, tarnauti kaip aksesuaras valgomajame ar svetainėje. Arba tiesiog būti puikios vazos bet kuriame kambaryje.

10. Meno galerija.

Sukurkite savo asmeninę meno galeriją svetainėje arba valgomajame – įrėminkite tapeto gabaliukus, knygų ar žurnalų puslapius. Beje, tokias galerijas nesudėtinga atnaujinti pagal temą ar spalvą.

11. Perdažykite aksesuarus.

Spalva labai galingas ginklas. Jeigu nusipirksite kelias gipsines figūrėles ir laikas nuo laiko jas perdažysite, rasite labai netikėtų sprendimų. Tik reikia nebijoti drąsių sprendimų – rožinę pakeisti mėlyna, o oranžinę – juoda.

12. Gėlių kompozicijos.

Gėlės gali būti, kokios tik jums patinka – netgi dirbtinės. Jos gali būti skirtingų rūšių, bet vienodo ar bent jau artimo atspalvio.

Foto iš original-home.ru

Šaltinis – original-home.ru

Reklama: http://ntmeistrai.lt/paslaugos/namo-apdaila/