Press "Enter" to skip to content

Keksiukai su obuoliais vaikų darželio arbatėlei

Ketvirtadienis. O tai reiškia, kad metas traukti dubenį, prijuostę ir medinį šaukštą ir kažką maišyti, sukti ir gaminti. Po to kepti. Ir taip nuo pat rugsėjo, nes penktadieniais pas Mildą, paruošiamojoje grupėje – arbatėlės. Labai džiaugėmės, kad mokytoja pasiūlė, kad per visą savaitę į darželį nesinešami jokie saldainiai, sausainiai ar kiti skanėstai, o tam skiriamas laikas penktadieniais. Kai ir pamokėlių mažiau, ir visi labiau atsipalaidavę po savaitės darbų. Bet su gražia vaikų tradicija įsitaisiau dar vieną užsiėmimą – kaskart reikia sugalvoti vis kitokius pyragus, sausainius ar kitus namų skanumynus.

Šio vakaro kepinys – keksiukai su obuoliais.

 

250 gramai miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
pusė šaukštelio druskos;
100 gramų cukraus pudros;
100 gramų sviesto;
225 ml lieso pieno;
2 dideli obuoliai.

 

Miltus, kepimo miltelius ir druską išmaišome dubenyje. Taip geriau viskas pasiskirsto.

Kitame dubenyje išsukame sviestą su cukraus pudra iki baltos, purios masės (sviestą palaikome, kad suminkštėtų, aš dažniausiai išeidama į darbą – palieku ant stalo). Įpilame pieną, suberiame miltus. Viską gerai išsukame.

Obuolius nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Įmaišome į paruoštą tešlą.

Išdėliojame tešlą į formeles. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Tokie mažučiai obuolių pyragėliai.

Kas mėgsta – atvėsusius keksiukus galima dekoruoti kremu, glajumi ar spalvingais pabarstais. Viskas priklauso nuo poreikio, temos ir fantazijos.  Darželio arbatėlėms jau kremais nebepuošiu.

Skanaus!

Keksiukai visad labai patogus maistas – gerai pasiimti į ranką, nuo spalvingų popierėlių – atrodo dekoratyviai.

Gerų minčių!

4 Comments

  1. Vilija Trakimienė Vilija Trakimienė 2011 11 25

    Avižinis obulių pyragas -super! Jį kepant namai pakvipo Kalėdomis. Sklido malonus cinamono kvapas…. Jis kaip mat pranyko, tad kitą dieną iškepiau iš dviejų normų :)

Comments are closed.