Press "Enter" to skip to content

Kalėdinių sausainių „3 in 1” receptas

Dauguma šeimų (dažniausiai tos, kurios turi vaikučių pabiručių) sausainius kepa tik prieš pat Kalėdas. Aš, kaip prieš du metus su truputėliu pabandžiau iškepti savo pirmuosius sausainius, taip užsivedžiau ir tiesiog jų nebegaliu nekepti. Bet kokioms progoms. Ir visai be progų. Į pirktinius visai žiūrėti nebenoriu, nes tarp jų sau skanių tiesiog neberandu.

Aš apie sausainius ir jų receptukus galėčiau kalbėti ir diskutuoti, žodžių kišenėje neieškočiau. O jei dar kalba pasisuktų apie sausainių formeles (jų turiu virš šimto pačių įvairiausių) ar jų dekoravimą, tai iš viso aš šio pokalbio turbūt niekados nebaigčiau.

Šiandien aš su jumis dalinuosi pačiu pačiausiu ir visai netradicišku receptuku kaip tik Kalėdoms. Kodėl juos pavadinau sausainiais „3 in1”? Todėl, kad kiekvienas sausainis yra net trijų skonių: šokolado, marcipano ir apelsinų.

Jums reikės:

* 150 g sviesto

* 50 g marcipano masės

* 100 g cukraus

* 1 pokelio vanilinio cukraus

* žiupsnelio druskos

* vos vos (ant peilio smaigalio) malto muskato riešuto

* 1 valgomo šaukšto apelsinų likerio (ar aromatinių lašelių)

* 1 kiaušinio

* 300 g miltų

* 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

* 50 g kakavos

Susmulkinkite sviestą ir marcipano masę gabaliukais. Įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, muskato riešuto. Įlašinkite apelsinų likerio ir įmuškite kiaušinį. Kitam inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei kakava. Tada šiuos ir aukščiau paminėtus ingredientus sumaišykite ir gerai išminkykite. Tešlą įvyniokite į permatomą foliją ir palikite 30 minučių šaldytuve. Paskui iškočiokite tešlą (maždaug 3 mm ar dar storiau) ir formelių pagalba spauskite sausainius. Įkaitintoje orkaitėje (180°C) kepkite sausainius, kol jie iškeps (apytiksliai 12-15 minučių). O juos ataušusius dekoruokite, kaip tik užsimanysite: cukraus pudra, sumaišyta su citrinos sultimis, įvairiais pabarstukais, tirpintu pienišku ar karčiuoju šokoladu, smulkintais graikiškais ar lazdynų riešutais.

Skanaus ir gražių žiemos švenčių!