Press "Enter" to skip to content

Kaip susijęs išdaužtas langas ir tvarka namuose?

Foto: justanothercustomer.com

Išdaužto lango teorija teigia, kad jei pastatas apleistas, tačiau tvarkingas, tai mažesnė tikimybė, kad jį puls niokoti vandalai, negu tuo atveju, kai bent vienas langas jau išdaužtas. Kaip šią teoriją galime pritaikyti namų tvarkyme ir tvarkos palaikyme? Unclutterer ir Lifehacker sako, kad nešvarios kojinės, marškiniai ant grindų šalia lovos, neišmesta gėrimo skardinė tarsi magnetas aplink save pritraukia „draugiją”. Apie tokių „draugijų” atsiradimą ant spintelių, šaldytuvo viršaus ar palangių ir tvarkymą jau esame rašę. Padedame ar paliekame nesutvarkytą vieną daiktą, šalia greit atsiranda kitas ir, žiūrėk, po dienos ar dviejų dalies kambario tvarkymui reikia skirti jau kone valandą.

Norėdami išvengti „išdaužtų tvarkos langų” savo namuose, sudarykite būtinų atlikti darbų sąrašą kiekvienam vakarui, pvz:

  • surinkti skalbiamus rūbus ir nunešti į skalbinių krepšį;
  • sukrauti nešvarius indus į indaplovę;
  • sutvarkyti vaikų žaislus;
  • iššluoti/išplauti grindis;
  • pasiruošti rytojaus dienai;

ir panašiai. Kiekvienam šis sąrašas gali būti individualus. Toks tvarkymasis ir tvarkos palaikymas ne tik padės išvengti „išdaužtų langų”, bet ir pagreitins rytines procedūras, vadinasi padovanos minutę ar dvi saldaus rytinio miego.

Reklama: http://langu-reguliavimas-remontas.lt/