Press "Enter" to skip to content

Kaip Šarka ir Pelėdžiukas dūdų klausė

Foto: Klaipėdos koncertų salė.

Turbūt pastebėjote, kad mūsų portale atsirado skiltis, kur puikuojasi tai vienas tai kitas renginys mažiesiems, kurį organizuoja Klaipėdos koncertų salė. Su pasididžiavimu pranešame, kad tapome informaciniu koncertų salės partneriu ir skelbiame naujienas skirtas mažajai auditorijai: darželinukams ir pradinių klasių moksleiviams. Jau rašėme apie Žaismingos muzikos orkestro koncertą, Koncertų salė dovanojo pakvietimą į renginį. Šįkart Klaipėdos koncertų salė pristato edukacinį projektą ikimokyklinio amžiaus vaikams ir pradinių klasių moksleiviams „Kaip Šarka ir Pelėdžiukas dūdų klausė“.

Įvairių mokslo šakų mokslininkų tyrimai patvirtino, kad ankstyvasis muzikinis ugdymas yra labai svarbus ne tik muzikiniam lavinimui, bet ir visavertės asmenybės formavimuisi. Muzika turi didelę auklėjamąją galią, lavina vaikų kūrybines galias, atskleidžia gabumus, turtina emocinę patirtį ir turi lemiamos įtakos vaiko intelekto raidai. Šiame kelyje svarbu, kad muzikinis ugdymas pasižymėtų veiklos rūšių įvairove. Reguliarus, kasdienis vaiko buvimas garsų pasaulyje – geriausia terpė muzikinių gabumų raidai. Kad vaikas galėtų aktyviai muzikuoti, jis būtinai turi mokėti ir klausytis muzikos, ir svarbiausia suvokti ją.
Nauja Klaipėdos brass kvinteto (meno vadovas Vilmantas Bružas) edukacinė programa – „Kaip Šarka ir Pelėdžiukas dūdų klausė“ kviečia mažuosius klausytojus į nuotaikingą muzikos šalį. Klaipėdos aktorius-lėlininkas Linas Zubė prakalbins lėles-paukščius – Šarką ir Pelėdžiuką. Personažai žaismingai ves brass kvinteto koncertą, pristatys varinius pučiamuosius instrumentus, atlikėjus ir jų atliekamus kūrinius, mokys mažuosius muzikos klausymo ir elgesio koncerto metu. Linksma istorija pasakoja, kaip du paukšteliai, apsigyvenę Koncertų salės užkulisiuose, patenka į scenos prižiūrėtojo rankas. Čia ir užsimezga pokalbis, koncerto aptarinėjimas ir klausymasis. Smalsusis Šarkiukas vis užduoda klausimus, o visa išmanantis Pelėdžiukas teikia išmintingus atsakymus. Daugiau apie projekto renginius ir laiką sužinosite apsilankę Koncertų salės puslapyje.

4 Comments

  1. […] vykęs Žaismingos muzikos orkestro koncertas, greitai įvyksiantis edukacinio projekto „Kaip Šarka ir Pelėdžiukas dūdų klausė“ renginys. Sekite informaciją Koncertų salės tinklapyje ir mūsų […]

  2. […] koncertų sale, skelbti informaciją apie kai kuriuos jų organizuojamus renginius ir tapome vaikams skirtų koncertų informaciniais partneriais. Per šiuos metus, be išvaizdos pasikeitimų, naujam portalo […]

Comments are closed.