Press "Enter" to skip to content

Kaip pagreitinti namų tvarkymą

 

Kartais manęs klausia, kaip suspėju tiek padaryti. Juk namie bėgioja trys mažiai, dar rašymas, rankdarbiai ir visokie kitokie geri užsiėmimai. Taigi, pagalvojau, kaip taupau laiką tvarkydama namus:

1. Pirmiausia – į tvarkymą reikia įtraukti visą šeimyną. Kiekvienas turi darbelių  pagal jo jėgas. Net Joris gali susirinkti žaislus ir sudėti juos į lentyną.

2. Sutvarkau daiktus, prieš valant ir plaunant. Taip ir rezultatas žymiai geresnis – nes išvalius iš karto galima uždaryti kambario duris, neteka rankioti išmėtytų daiktų.

3. Valau tik tai, kas nešvaru ir netvarkinga.

4. Susitariam, kad darbus reikia baigti vėliausiai iki šeštadienio popietės. Tada sekmadienis lieka pabuvimui su šeima. Tikra išeiginė. Be skalbyklių, valymo ir siurbimo.

5. Naudojuosi naktiniu tarifu. Indaplovę, skalbyklę paleidžiu su atidėjimu nakčiai. Tada ryte tereikia ištraukti švarius indus, perdėti skalbinius į džiovyklę.

6. Nenaudoju daug cheminių valiklių. Manau, kad tai taupo laiką, nes nereikia atsiminti, ką kas valo.  Ne  sykį įsitikinau, kad daug ką galima išvalyti soda, actu, ūkiniu muilu, citrinos rūgštimi.

7. Įrengiame namie „paskirstymo centrą” – tai yra daiktus, kurie nepriklauso tam kambariui, sudedame į dėžę ir paskui nešame į jiems skirtas vietas.

8. Vienu metu darau vieną darbą.

Pasidalinkite, kaip prailginate laiką Jūs?