Press "Enter" to skip to content

Kaip greičiau ir skaniau paruošti atšaldytą mėsą

Ko gero daugelis šventiniams patiekalams naudoja šaldytą mėsą iš šaldymo kameros, ypač jei turime senelius ar kitus giminaičius kaime, kurie retkarčiais palepina mažais kiekiais šviežienos (na kokia 10-15 kilogramų). Nepavykus visko greitai suvalgyti (o to ir nereikia), didžiąją grobio dalį užšaldome šaldiklyje. Ruošiant mėsą vartojimui ar ketinant iš jos iškepti kokį patiekalą visuomet reikia planuoti labai iš anksto, geriausiai iš vakaro. Jei norime mėsą atšildyti greičiau, Lifehacker rekomenduoja ją apšlakstyti puse stiklinės vyno acto. Actas sumažina užšalimo temperatūrą, todėl jūsų mėsa atšils greičiau, be to actas ją dar suminkštins bei suteiks savitą prieskonį. Skanių patiekalų!

4 Comments

  1. Laima Kaupienė Laima Kaupienė 2011 12 06

    Aš nelabai propaguoju actą… gal citrinos sultys tiktų???

    • Dainius Tulaba Dainius Tulaba Post author | 2011 12 06

      Laima, ko gero citrinos sultys netiks, nes ne visai taip veikia. Jos tik minkština, o actas pažemina užšalimo temperatūrą, ko pasėkoje ledas greičiau ištirpsta. Čia panašus procesas, kaip esant kuo žemesniam slėgiui, žemėja ir skysčių virimo temperatūra.

  2. Kaktusas Kaktusas 2011 12 07

    Ką reiškia be 5 min. inžinierius?

    • Dainius Tulaba Dainius Tulaba Post author | 2011 12 07

      Kaktusai, tai reiškia, kad mokiausi, laikiau egzaminus, bet susidėjus aplinkybėms ir prisidėjus asmeniniam pasirinkimui neparašiau diplomo, dėl ko negavau diplomo. O specialybė buvo Petroleum Engineering.

Comments are closed.