Press "Enter" to skip to content

Kaip aš atpažinau Lietuvą

2009 Gruodis (c) Akfak
2009 Gruodis (c) Akfak
2009 Gruodis (c) Akfak

Skaitant rekomenduoju klausyti:

Macy Gray – Beauty In The World
Youtube nuoroda

Naršiau aš sau vieną šią dieną po internetą, nusidirbus namų darbus, (paminiu, kad neatrodytų, jog tik naršau ir nieko naudingo nedirbu), (jei naudingu laikysim kambarių tvarkymą), ir žiūriu, dar vienas ekologiškas tūsas. Jau net iš šventės daro (kaip pavadint vienu žodžiu visokius aukojimus, ekologinius išpuolius, gamtos, žvėrelių, kailiukų saugojimus ir t.t.? ).
www.thisiscolossal.com
Aš, kaip labai visada kažkur skubanti persona (dažniausiai į niekur), pavadinimo net neskaičiau, bet nuotraukas pažiūrėjau. Kažkaip labai jau pažįstamai niūrus dangus, viskas taip pilkai ir šlykščiai matyta. Bene Lietuva, pagalvojau.
Privažiuoju aprašymą – Kaunas.
Smagu, kad mums kažkas pavydi. Nors nėra ko. Akivaizdu, kad butelių mes neperdirbam, o neturim kur dėt. Ir smarkiai neturim.
Man kažkaip gaila, kad jau net tikra egle negalim pasidžiaugt, visur per kraštus trykšta (kaip pavadint vienu žodžiu visokius aukojimus, ekologinius išpuolius, gamtos, žvėrelių, kailiukų saugojimus ir t.t.? )…

Kad neatrodyčiau kokia naujųjų laikų natūralistė, skubu pasisakyt, kad visą gyvenimą puošiau dirbtinę eglę. Bet dėkingame mano mieste, kuriame užaugau, prie rotušės auga eglė, kuri visa labai tikra, ir bent jau jos tikrumu kasmet galėjau džiaugtis.

Ir man tikrai, nuoširdžiai, visai negražu buvo, kai kažkuriais metais ją puošė vaikų gamintais žaisliukais iš plastikinių butelių. Reikėjo pamatyti, kokie atmestini gali būti septintokų plastikinių butelių varpeliai.