Press "Enter" to skip to content

Kai norisi akimirkai užsimerkti

Kasmet, artėjant gruodžio 31-ąjai, norisi akimirkai užsimerkti. Ir su lig kiekvienais naujais metais ta akimirka tęsiasi vis ilgiau, kad galėtų sutalpinti visa tai, ką norisi įamžinti savo prisiminimuose ir ką įdėtų į norų bei svajonių skrynelę.

Kai tau dvidešimt, metų kaita – proga linksmai pašėlti su draugų kompanija iki ryto. Arba iki kokios sausio 3-оsios.

Peržengus dvidešimt penkerių metų slenkstį, be linksmybių ir šėlionių atsiranda ir kitos vertybės – norisi šalia savęs matyti ne šiaip atsitiktinius gyvenimo pakeleivius. Ratas siaurėja, tikrų draugų svarba aštrėja. O laimingiausia šypsena papuošia veidą, kai vidurnaktį putojančio vyno taurėmis turi galimybę susidaužti su tuo, kuris pripildė tavo esybę meile…

Po to vertybe numeris vienas tampa pasikeitęs metų, o gal viso amžiaus kalendorius su atskaitos tašku, kai judviejų sąjungą vainikuoja nauja gyvybė.

Kažkur panašiu metu į savo gyvenimą įsileidi masinio vartojimo tradiciją nuo ateinančių metų pasižadėti sau ką nors nuveikti. Pradėti sportuoti. Mesti rūkyti. Uždainuoti. Išmokti šokti…. Juk kai žiūri į pasaulį plačiai atmerktomis akimis, norisi visko ir iš karto.

Bet išgaruoja naujametinės nakties kerai ir sausio 1-ąją net nepajunti, kaip pro duris įsliūkina buitis ir kasdienybė. Ir vėl – lekiame, bėgame, skubame. Klumpame, keliamės ir vėl bėgame. Kas kur, kam kaip patogiau ir pavyksta. Iki gruodžio 31-оsios, kai žiūrint į fejerverkų išmargintą dangų net vadinamosios didžiausios krizės metais, vėl norisi svajoti, žadėti, šypsotis ir svajoti, kas gi bus rytoj?

Rytojų susikuriame kiekvienas pagal savo norus ir galimybes. Žinoma, – ne be Dievo pagalbos. Bet su Aukščiausiuoju į dialogą norisi labiau nerti per Kalėdas. Tuo tarpu artėjanti Naujametinė naktis – žmogiškojo susivokimo laikas.

Jeigu mintys apie vakar dieną neverčia raudonuoti iš gėdos – vadinasi, metai tikrai buvo neblogi. O jeigu pavyko įgyvendinti bent mažą dalelytę pernykščių svajonių – galima save drąsiai pagirti. Svarbu, kad ties dvyliktuoju laikrodžių dūžiu lengva sąžine galėtumėt paleisti praėjusius metus ir pasitikti naujų iššūkių, vilčių, planų, norų ir įvykių kupinas naujas 365 dienas. Tiksliau – 366, nes Drakonas šįkart ateina keliamaisiais metais.

Linkiu, kad lėkdami ir bėgdami rastumėte laiko savo svajonėms ir savo artimiesiems. Ir dar kartą palinkėtume vieni kitiems sveikatos ir meilės. Visa kitą, kaip sakoma, galima ir nusipirkti.

O dabar kuo greičiau akimirkai užsimerkite.

One Comment

Comments are closed.