Press "Enter" to skip to content

Juodoji arbata su citrinų sultimis

Labai paprastas receptas, pagal kurį tinkamai paruošta juodoji arbata taps skanesnė už bet kokią prabangią arbatą. Aš jau ne vienerius metus geriu būtent tokią arbatą, kuri man rytais pakeičia kavą. Taip daug sveikiau ir skaniau. Taigi, jums reikės:

  • Poros arbatinių šaukštelių kokybiškos juodosios arbatos (ne pakeliais);
  • Skiltelės paprastos geltonosios citrinos, kuri kiek galima būtų mažiau purkšta chemikalais ir pan.
  • Poros arbatinių šaukštelių cukraus.

Kaip užsiplikyti arbatą tikriausiai visiems labai gerai žinoma: įdedame porą ar daugiau šaukštelių juodosios arbatos ir užpilame karštu vandeniu. Palaukiame kol arbata taps visiškai juoda. Geriau įberti šiek tiek daugiau arbatžolių, kad arbata būtų kuo stipresnė. Atpjauname skiltelę citrinos ir išspaudžiame į arbatą. Aš naudoju svogūnams spausti skirtą įrankį, kad citrinos skiltelę būtų išspausta iki paskutinio lašo. Taip pat nepamirštame cukraus (aš visada įsiberiu du šaukštelius).

Labai svarbi citrinos koncentracija puodelyje, nes nuo jos priklauso bendras arbatos skonis. Tinkamai paruošta arbata turi kvepėti citrina, jos spalva turėtų būti šviesiai rusva (ne geltona), o skonis – nuostabus. Žinoma, kiekvieno skonis skirtingas, bet man labiausiai patinka, kai stiprios juodosios arbatos kartumas persipina su citrinos rūgštumu.

Tai tikrai labai paprasta ir žymiai sveikiau, nei rytinė kava. Skanaus!

9 Comments

  1. Vaida Varlyte Vaida Varlyte 2011 12 17

    Skonio reikalas, man daug skaniau kava. Sveikiau irgi.

  2. Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2011 12 18

    Dėl teiginio, kad kava sveikiau už juodąja arbatą drįsčiau pasiginčyti :)

  3. Laima Kaupienė Laima 2011 12 18

    Provokuoju, Tomai, drįskit. Būtų įdomu sužinoti. :)

  4. Akfak Akfak 2011 12 19

    Nežinau, ar verta rašyti straipsnį tam, kad pasakyčiau, kad mano mėgstamiausias gėrimas – tirpi kava. Du šaukšteliai tirpios kavos, du šaukšteliai cukraus, trečdalis puodelio pieno, visa kita – karštas vanduo. Super. Mėgstu ir juodą arbatą su citrina, o poveikis abiejų man atrodo mažai kuo skirasi.

    • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2011 12 19

      Kiek teko išbandyti įvairių tirpios kavos rūšių, nepajutau išvis jokio poveikio. Susidaro toks įspūdis, kad jos skirtos tik dėl skonio, o kofeino kaip nebūta…

      • Akfak Akfak 2011 12 19

        Tai gal tuo ir sveikiau? Aš tuo guodžiuosi, man tas kofeinas buvęs nebuvęs, tegu tik skanu :)) jei per dieną tiek stiprios kavos išgerčiau, kiek išgeriu tirpios, tai širdis sustojus būtų dar ankstyvoj jaunystėj… :D

        • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2011 12 21

          Daugelis ryte kavą geria ne dėl to, kad skanu…

          • Akfak Akfak 2011 12 21

            dėl to, dėl ko geria, gali gert ir arbatą. Arba red bull, suteikia sparnus :) iš tikrųjų, geriausia gert vandenį. Ir išsimiegot. Metodas veikia puikiai – kuo geriau naktį pailsi, tuo mažiau kavos išgersi 8)

Comments are closed.