Press "Enter" to skip to content

Idėja Kalėdoms: keli būdai sudaryti dovanų sąrašą

Vis mažiau dienų lieka iki Kalėdų ir dauguma jau suka galvą, ką padovanoti artimiesiems, draugams ir kaimynams. Nesiūlysiu jokių konkrečių sprendimų, tik pasidalinsiu keletu pastebėjimų, kurie praverčia sudarinėjant sąrašus.

1. Dovanoti dovanas kiekvienam.

Toks būdas patogiausias, kai šeima nedidelė. Tarkim, pati artimiausioji aplinka – vyras, žmona, vaikai. Dovanas galima išrinkti pagal kiekvieno poreikius, norus. Beje, šis metodas tinka ir kai yra nevedusių netekėjusių sesių, brolių, o jūs švenčiate Kalėdas tėvų namuose.

2. Dovanų „puodas”.

Jeigu Kalėdas švenčiamos plačiame giminės rate, tada kiekvienam dovanas išrinkti sudėtinga. Juolab, jei tetų, dėdžių ir kitų giminaičių yra be galo daug, tai asmeninė dovana kiekvienam – tikrai rimtas išbandymas piniginei. Vienas iš būdų – dovanų puodas. Susitariama, kad dovana neviršytų 10 litų sumos (ar kitokios, visiems priimtinos sumos), be to pakuojant parinkti, kad būtų aišku – vyriška, moteriška, abejopa. Padarius tokį dovanų puodą, galima smagiai praleisti vakarą – išvynioti, komentuoti, pasilikti arba perleisti dovaną kitam, kuriam labiau tokios reikia.

Šitokio metodo pliusas, kad nereikia nupirkti begalės smulkių siuvenyrų, nenaudingų smulkmenų, kurios nusėda lentynose kaupti dulkes. Be to tampa problema ir galvos skausmu gavusiam.

3. Dovana konkrečiam žmogui vakarėlyje.

Būdas labai panašus į prieš tai aptartajį, bet šiuo atveju dovana tampa žymiai asmeniškesne.  Tikriausiai, visi atsimename mokyklos laikus, kai „traukdavom” surašytus vardus ir paskui rinkdavom dovaną konkrečiam žmogui. Tada vėl, atrakcija garantuota visiems ir niekas neliks nuskriaustas – nei dovanojantis, nei dovanotojas. Beje, šiuo atveju irgi galima sutarti dovanos biudžetą.

4. Grupinės dovanos.

 Jeigu dovanojama dovana šeimai – galima pasinaudoti komplektinės dovanos idėja – tai yra padovanoti daiktą, įprasminatį visos šeimos praleidžiamą laiką. Tai gali būti ir stalo žaidimai, maisto gaminimo prietaisai (pavyzdžiui, vaflių keptuvė ar fondiu), įdomesnio maisto rinkinys ir geras filmas, bilietai į teatrą ar kiną. žinoma, gali tekti pasukti galvą, kad dovana būtų išradinga, bet juk stengiamės dėl savų žmonių.

5. Dovanos draugams ar kaimynams.

Draugams arba kaimynams smagiausia dovanoti savo gamybos dovanas – tai gali būti ir maistas – sausainiai, meduoliai, bandelės – gražiai supakuoti, su išradingomis etiketėmis, ir naudingos smulkmenos – rankšluosčiai, puodkėlės, apveltas muilas ar pan., ir gėrimai – namų darbo vynas, likeris, užpiltinė.

6. Nedovanoti nieko.

Jeigu nesugalvojate, ką padovanoti arba mąstote, kad padovanojus, jausitės nuskriausti – nedovanokite nieko.

Gerų Jums švenčių!

One Comment

Comments are closed.