Press "Enter" to skip to content

Filmas: Karaliaus kalba (The King’s Speech)

Photobucket

Šiandien pabūsiu populistu ir pasiduosiu nuvilnijusiai euforijai bei masiniam kičui, tačiau šiandienos filmas yra Karaliaus kalba – šių metų populiariausias Oskarų nominantas ir laureatas. Šis filmas iškovojo Geriausio Filmo, Geriausio aktoriaus, Geriausios režisūros bei Geriausio scenarijaus Oskarus.

Režisierius: Tom Hooper

Scenarijaus autorius: David Seidler

Vaidina: Colin Firth, Geoffrey Rush ir Helena Bonham Carter

Gana įdomiai ir neįprastai filmą apžvelgia Copyblogger autorius Joy Tanksley.  Įkvepiantis pavyzdys, kaip žmogus su kalbos defektu suranda savo tikrąjį balsą. Joy atranda daug panašumų karaliaus ir savo, kaip laisvai samdomo verslininko, plėtojančio savo biznį internete, gyvenimo istorijose. Peržiūros vertas filmas ir tikrai įdomus, bei įkvepiantis, kaip beje ir pats filmas, Joy straipsnis.

Kertiniai momentai, kurių teisingumą versle patvirtino filmas yra šie:

  1. Teik neįprastas paslaugas turinčias didelę vertę ir surask klientus, kuriems jų labiausiai reikia. Nešvaistyk savo talento dirbdamas su neteisingais žmonėmis.
  2. Neprivalote dalintis kiekviena asmeninio gyvenimo smulkmena Twitter, Facebook ar kitame socialiniame tinkle. Tačiau jūs galite panaudoti šiuos tinklus savo verslo ar įmonės reklamai, paslaugos populiarinimui, klientų paieškai.
  3. Rekomendacijos, pagyrimo raštai ir diplomai svarbu, tačiau jie nepakeičia jūsų paslaugų kokybės. Klientui kokybė –  pirmoje vietoje.

Įspėjimas: pirmiausiai žiūrėkite filmą, nes Joy straipsnyje atskleidžiamos kai kurios filmo scenarijaus detalės.