Šiandien virėm pomidorų padažą. Būčiau gal ir nevirus, bet močiutė atnešė maišelį pomidorų iš savo sodo. Suvalgyt tiek niekaip nespėji.

Reikės:

3 kg pomidorų (nuplikyti ir nulupti odeles)
3 didelės paprikos
4 dideli svogūnai
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai druskos
prieskonių pagal skonį (pati naudojau pipirus, kardamoną ir baziliką)
1 galvutė česnako
2 citrinų sultys

Pomidorus supjaustomi kubeliais, taip pat ir paprikas. Smulkiai sukapojame svogūnus. Viską beriame į puodą, sudedame cukrų, druską ir prieskonius ir verdam ant vidutinės ugnies maždaug 1,5 valandos. Sulčių išsiskiria nemažai, tai verdam, kol sutirštėja. Tada suberiame susmulkintą česnaką, supilame citrinų sultis ir dar paverdame 10 minučių.

Tyrę išplakame smulkintuvu iki vientisos masės. Supilstome į stiklainiukus.

Iš recepte pateikto kiekio gaunasi 2 litai padažo.

Laikome vėsiai, naudojam – kur širdis geidžia – makaronams paskanint, prie mėsos ar lazanijai. Svarbiausia, tikrai aišku, kad padažas iš pomidorų, o ne iš krakmolingos pastos.

Skanaus!