Press "Enter" to skip to content

Eksperimentai virtuvėje: a la šakotis

Jums reikės
cukrus 350 gramų
grietinės 2 šaukštai
 kiaušiniai 7 vienetai
 krakmolas 150 gramų
 miltai 200 gramų
sviestas 350 gramų
 vanilė arba vanilinis cukrus
Sviestą išsukame su cukrumi iki baltos masės. Turėtų nebesijausti cukraus kristaliukų. Tada po vieną įsukti trynius. Miltus sumaišome su krakmolu ir suberiame į sviesto-trynių masę.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Pridedame grietinės. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
Kepimo formą išklojame popieriumi, įpilame kelis šaukštus tešlos ir kepame, kol paruduoja. Tada vėl keli šaukštai tešlos, kol bus sudėta visa tešla. Naudojame orkaitės funkciją – „kepimas iš viršaus”.
Iškepusį atvėsinti (bet ne atšaldyti) ir supjaustyti.
Skanaus!
Šeimynai visai patiko, nors kaip sakė Dainius – labiau panašu į gerą biskvitą negu į šakotį.
Pagal mama.lt.