Press "Enter" to skip to content

Darbeliai su vaikais: kaip mes darėm Advento kalendorių

Rytoj jau prasideda Adventas, pasižiūrėjom su vaikais – neturim kalendoriaus, dienas iki Kalėdų padedančio skaičiuoti. Buvau jau sugalvojus siūti kojinaites, schemas nusipiešiau, ir jau siuvimo mašiną pasiėmiau, bet kai vaikai yra labai nekantrūs laukti – tai jiems vieno dalyko reik, tai kito. Taigi, supaprastintas kalendoriaus variantas.

Prireiks 24 kojinyčių, tikrų, skirtų vaikams nešioti, 24 segtukų – ant kurių surašyti skaičiai (aš pati tokius nusipirkau Vokietijoje), virvelės sukabinti.

Visad iškyla klausimas, ką į kojinaites supakakuoti. Šiemet supakavom dėlionės detales – Kalėdų rytą galėsim baigti visą paveikslą. Naudos nemažai – moko disciplinos (detales galima išiimti tik vieną sykį), orientuotis (jie neturi dėžutės su sufleruojančiu paveikslėliu).

Aišku, Jūs galit susigalvoti pačių įvairiausių variantų – kiekvienai dienai sugalvoti po užduotį, įdėti sentenciją, kurią reikia išsiaiškinti, supakuoti kalėdinę istoriją ar eilėraštį. Svarbiausias kalendoriaus tikslas – padėti vaikams susikurti Kalėdų laukimo nuotaiką.

 

Smagaus Kalėdų laukimo!

5 Comments

  1. Dirbu Mama Dirbu Mama 2011 11 26

    Liuksiška idėja! Tiek kojinės, tiek dėlionė. Ploju katučių :)

    • Ačiū :) Niekaip man rankos nedeina padaryt kokį gražų, išbaigtą – matyt per daug visokių idėjų galva pamušta ;) Gal kai vaikai paaugs :)

  2. Una Lūnė Una Lūnė 2011 11 27

    JERGUTĖLIAU! KAIP GRAŽU! Tikra vaikystės pasaka ir geroji namų dvasia!

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2011 11 27

      Dėkui, Unut. Jūsų kurti grožiai tūkstantį kartų gražesni. Bet vis tiek smagu, kad patiko :)

Comments are closed.