Press "Enter" to skip to content

Bolo de Caneca – portugališkas pyragaitis per 3 min.

Photobucket

Nesu mikrobangų krosnelės gerbėja, bet, ir nemetu lauk. Bandau suderinti sveiką protą ir technologijas. Jau net nepamenu, kiek laiko ji pas mus stovi, bet ką nors kepti susigundžiau tik dabar. Noras labai greitai pasisaldinti sugundė iškepti portugališką pyragaitį puodelyje, tikriau – dubenėlyje.

Idėją radau čia irri-style.blogspot.com:

1 puodeliui (apie 250 ml), nors aš kepiau dubenyje – iškepė.

4 v.š. miltų,
4 v.š. cukraus,
3 v.š. pieno,
3 v.š. aliejaus,
2 v.š. kakavos (aš dėjau vieną),
1 kiaušinis.
(šaukštai nubraukti)

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti likusius produktus. Išsukti iki vientisos masės. Kepti 3 minutes mikrobangų krosnelėje.
Valgyti galima su tuo, kuo norisi. Arba be nieko. Tikrai gera išeitis, atvykus kam netikėtam, ir neturint „nieko po ranka”.

3 Comments

  1. Indre Indre 2011 01 24

    Kokioje temperaturoje reiketu kepti? :)

  2. Laima Kaupienė Laima 2011 01 24

    Temperatūra kokia – nežinau. Galingumas, pasak šaltinio, didžiausias. Aš kepiau 800.

  3. Indre Indre 2011 01 25

    Supratau, ačiū :)

Comments are closed.