Bolo de Caneca – portugališkas pyragaitis per 3 min.

Photobucket

Nesu mikrobangų krosnelės gerbėja, bet, ir nemetu lauk. Bandau suderinti sveiką protą ir technologijas. Jau net nepamenu, kiek laiko ji pas mus stovi, bet ką nors kepti susigundžiau tik dabar. Noras labai greitai pasisaldinti sugundė iškepti portugališką pyragaitį puodelyje, tikriau – dubenėlyje.

Idėją radau čia irri-style.blogspot.com:

1 puodeliui (apie 250 ml), nors aš kepiau dubenyje – iškepė.

4 v.š. miltų,
4 v.š. cukraus,
3 v.š. pieno,
3 v.š. aliejaus,
2 v.š. kakavos (aš dėjau vieną),
1 kiaušinis.
(šaukštai nubraukti)

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti likusius produktus. Išsukti iki vientisos masės. Kepti 3 minutes mikrobangų krosnelėje.
Valgyti galima su tuo, kuo norisi. Arba be nieko. Tikrai gera išeitis, atvykus kam netikėtam, ir neturint „nieko po ranka“.

Written by Laima Kaupienė

Laima mėgsta fotografiją ir akimirką joje... Dar ji mėgsta rašyti, gaminti, keliauti ir karts nuo karto nutverti naujai idėjai už uodegos.

This article has 3 comments

  1. Laima Kaupienė
    Laima Reply

    Temperatūra kokia – nežinau. Galingumas, pasak šaltinio, didžiausias. Aš kepiau 800.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *