Press "Enter" to skip to content

Blusų turgus. Atvelykis Sąjūdžio parke

2011, Klaipėda, Aukštoji g.

Gegužės1-oji nepašykštėjo pačių įvairiausių progų: Mamos diena, Atvelykis, Tarptautinė darbininkų diena, netgi Gegutės diena. Klaipėda irgi nuvilnijo renginiais. Mes spėjom aplankyti porą – Blusų turgaus sezono atidarymą ir Atvelykio šventę  Sąjūdžio parke.

Blusų turgus, 2011
Blusų turgus, 2011
Blusų turgus, 2011
Blusų turgus, 2011

Gaila, kad oras nelepino – vėjas gairino skruostus, o vis krapnojantis lietus, anaiptol nepriviliojo daugybės smalsaujančių pirkėjų. O gal mes patys kalti, kad per anksti keliamės ir su savo trijule patraukiam nuotykių ieškot. Kitą savaitgalį vėl važiuosim,  tikiuosi, kad viskas įsisiūbuos. Kai nori rasti pateisinimą kam nors – gali prigalvoti milijoną priežasčių – šiuokart labiausiai kalta stipriai proginė diena, kai visiems, kas dar turi mamas, maga jas aplankyti. Ir ne turgus ar renginiai tada galvoj.

Bet to, per septynis metus Klaipėdoj, pagaliau supratau, kad čia niekas neprasideda be vienuolikos dvylikos. Turgus ne išimtis.

Sąjūdžio parkas, 2011

Kitas renginys, tai atgaiva Pietinei Klaipėdos pusei – Atvelykio šventė Sąjūdžio parke.  Vaikams netrūko atrakcijų. Kas piešė, kas išbandė jėgas grumtynėse ar praskriejo batuto takeliais. Dar ir tikrą iguaną buvo proga pačiupinėt.

 

Sąjūdžio parkas, 2011
Sąjūdžio parkas, 2011
Klaipėda, 2011

Gaila, užklupęs lietus visus išvijo skirstytis namo. Ačiū už puikią progą vaikams pasidžiaugti Velykikėmis. Daug nuotraukų iš šventės rasite  Klaipėdos liberalų facebook’e.

Puikios likusios dienos!