Press "Enter" to skip to content

Avižiniai sausainiai su paslaptimi

Foto Eitnės

Taigi, kaip ir sakiau – papasakosiu apie avižinius sausainius su paslaptimi. Pirmiausia, labai norėjau, kad kaip ir dera velykiniams sausainiams jie būtų žali. Aišku, išklausinėjau visas drauges, iššmirinėjau visus prekybos centrus, bet kitokių maistinių dažų, kurie būtų skirti ne velykiniams kiaušiniams – neradau. O pastarųjų kažkaip visai nesinorėjo dėt į sausainius, nors ir parašyta „maistiniai”.  Taigi, kai turėsiu dažų, tai tada išsamiai papasakosiu visą idėją, o kol kas nevisai pavykęs dublis.

Nors ir ne žali, tačiau skonis ir kvapas buvo puikus. Tiesa, kitą sykį vietoj štai šių”velykinių kiaušinaičių”, dėsiu įprastus sausainiams m&m saldainiukus. Jie bent jau nepakeičia formos:

Foto Eitnės

Taigi prireiks (receptas mano pačios):
5 stiklinių avižinių dribsnių;
3 kiaušinių;
1,5 stiklinės cukraus
150 g sviesto
žiupsnelio druskos
~30 g vanilinio cukraus
ir va čia turėtų būti arbatinis šaukštelis žalių dažų bei pakelis m&m saldainių.

Pirmiausia pasiruošiame avižas. 3 stiklines sumalame virtuviniu kombainu iki miltų. Supilame į dubenį, ten pat ir likusius nemaltus avižų dribsnius. Tuo tarpu visus likusius ingredientus išplakame iki vientisos masės. Plakinį sumaišome su avižomis ir saldainiais.

Šaukštu formuojame sausainius, žinoma, prieš tai iškloję skardą kepimo popieriumi. Kepame maždaug 10 minučių, 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

2 Comments

  1. Forelle Forelle 2011 04 03

    O jeigu matcha arbatos įdėjus? Čia pats natūraliausias žalias dažas

  2. Ilona-Eitnė Eitne Post author | 2011 04 03

    Man Joris sakė, kad „kanu”, vadinas skonis geras, va tik vaizdą išgaut tokį, kokį fantazija nupiešė. Su arbata reiks pamėgint, gal visai gera idėja, ačiū.

Comments are closed.