Press "Enter" to skip to content

Ar jūsų vaikui tikrai reikalingas išmanusis telefonas?

Daugelis mažamečių vaikų turi mobiliuosius telefonus, tačiau vis labiau populiarėjant išmaniesiems telefonams vaikai pradeda reikalauti iš tėvų šių brangių žaisliukų. Ar jūsų vaikui tikrai reikalingas išmanusis telefonas? Juk puikiai suprantate, kad vaikams šie telefonai reikalingi tik kai pramoga. Dažniausiai vaikai netikrina el. pašto, nesinaudoja navigacija, nerengia video konferencijų ir nenaudoja kitų pagrindinių telefono funkcijų. Tuomet kokia prasmė jiems pirkti brangų išmanųjį telefoną? Kad jie galėtų pasipuikuoti prieš klasės draugus, pamokų metu žaisti įvairius žaidimus, naršyti internete ir t.t.?

Vaikai dažniausiai nemoka saugoti savo telefonų, todėl pirkti tokius brangius išmaniuosius telefonus kaip HTC Desire tikrai neverta. Liečiamas ekranas bus greitai subraižytas, korpusas taip pat nėra atsparus smūgiams ar drėgmei, todėl vaiko rankose toks telefonas ilgai netarnaus. Jei jūsų vaikas dažnai naudojasi telefonu viešumoje, iškyla grėsmė tiek pačiam vaikui būti apiplėštam ar net sužalotam. Juk tokie telefonai mažamečių vaikų rankose lengvas grobis nusikaltėliams.

Jei jūsų vaikas primigtinai reikalauja telefono su liečiamu ekranu, galima nupirkti gana nebrangų ir jaunimo tarpe populiarų Samsung S5230 ar kitą panašios kainos bei funkcijų telefoną. Jis nebus toks trapus, nes liečiamas ekranas nėra padengtas stiklu, pats telefonas taip netraukia ilgapirščių akies. Žinoma, tai nebus išmanusis telefonas, bet kaina taip pat nesikandžios.

Kokia jūsų nuomonė? Savo vaikui jau nupirkote išmanųjį telefoną, o gal dar ketinate pirkti?

3 Comments

  1. Akfak Akfak 2011 12 04

    Aš manau, kad į galvą gali gaut už bet ką, taip kad verst kaltę telefonui nelabai, nors tai galėtų būti dar viena priežastis…
    Straipsnyje išvis panašu, kad kalbama apie vaiką, kuriam nebuvo paaiškinta, nei kaip saugoti, nei kaip saugotis.
    Nelygu, kita vertus, ką laikysim mažamečiu. Darželinukui tokio telefono tikrai manau, kad nereikia. O vyresnis jau atsakingiau ir elgsis, kiek tai vaikui įmanoma.
    Faktiškai sutinku su Tomu, prikti galima, bet tikrai ne už kosminę (pusė tūkstančio man jau kosmosas) sumą. Ačiū die, šiais laikais tai ne problema, tokių ir panašių tel. pilna ant kiekvieno kampo (pvz bičiulė Maxima), ir kainos prieinamos, ir paskambint galima, ir žaidimų prirašyt.

  2. Tomas Morkūnas Tomas Post author | 2011 12 04

    Yra galimybė pigiai pirkti kiniškas kopijas internete, žinoma jos nebus tokios kokybiškai, kaip originalai, bet pradinių klasių moksleiviams pažaisti ir pasipuikuoti prieš klasiokus pilnai užteks.

  3. Ramas Ramas 2011 12 12

    Kaip telefonas 10 kartų pigesnis gali būt kokybiškas ir patvarus.

    PVZ. Kaip per dešrą parduotuvėjė ji kainuoja 30Lt kilogramas. O jei kilogramas (be akcijos) kainuotų 3 Lt? Pirktum? :)

Comments are closed.