Press "Enter" to skip to content

Apuoko žvilgsnis

 

Foto Eitnės

Taigi pamiršom pasigirti – Mildutė gimtadienio dovanų gavo Gustavo enciklopediją. Puiki knyga, su paprastais receptais ir įdomiomis istorijomis. Susitarėm su panelėm, kad vis išmėginsime kokį nors receptą. Šį sykį pasirinkome visiškai paprastą – vadinasi „Apuoko žvilgsnis” . Reikia:

1 pak. traškučių (apvalių riestainiukų)
1 pak. varškės
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis cinamono
pieno traškučiams pamirkyti bei razinos papuošimui.

Darbas paprastas – traškučius užpilame pienu ir leidžiame jiems pamirkt. Tuo tarpu ruošiam varškę: ištriname ją su cukrumi, cinamonu, kiaušiniu iki vientisos masės.

Skardą išklojame kepimo popieriumi, išdėliojame išmirkusius riestainiukus ir į vidurį pridedame varškės masės.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol varške pagels. Išimame ir dar ant karštų išdėliojame razinas – akies vyzdžius.

Skanaus!