Press "Enter" to skip to content

10 dalykų, kuriuos būtina atlikti, jeigu jus atleido iš darbo

Photobucket
Šiuo įtemptu ir nepastoviu laiku, kai iš vakaro gulamės su vienom mintim ir planais, o ryte atsibudę iš gyvenimo sužinome jau naujus, atsitinka ir tokie nemalonūs įvykiai, kaip netikėtas atleidimas iš darbo. Svarbiausia nepanikuoti. Dabar vienintelis žmogus, galintis padėti – jūs pats. Viską sustatyti į vietas ir duoti pradžią naujam keliui padės dešimt darbų, kuriuos reikia atlikti. Dešimt atrodo labai daug, tačiau juos reikia atlikti tik po vieną kasdien. Dešimt darbų. Po vieną kasdien. Dešimt dienų.

Dešimt dienų ir jūs jau žengiate nauju keliu.

Sutarkite susitikti pietų su kuo nors, ko nematėte bent trejus metus. Nesvarbu su kuo, svarbiausia, kad tai būtų žmogus, kurio nematėte bent trejus metus. Šis susitikimas įlies naujų minčių ir padės pamiršti pastarųjų dienų nuoskaudas.

Idėjos. Pamėginkite įsivaizduoti, kad esate savo paties darbdavys, kad viskas priklauso tik nuo jūsų. Suraskite savo „klientus”: sudarykite sąrašą vietų, įmonių, žmonių su kuriais norėtumėte dirbti. Tuomet kiekvienam pasiūlykite 10 idėjų, kurios jiems būtų naudingos. Įgyvendinkite konkretaus kliento idėją, jei galite. Jei negalite – judėkite prie sekančio kliento. Tačiau sekančią dieną. Šiandienos darbą jau atlikote. Didžiuokitės savimi.

Padėka. Sudarykite sąrašą žmonių, su kuriais dirbote pastaruosius dešimt metų ir kuriems turite už ką padėkoti. Šis darbas ypatingai svarbus! Parašykite jiems elektroninio pašto žinutę ir paaiškinkite, kodėl jiems esate dėkingi. Nuoširdžiai pasidomėkite, kaip jiems sekasi.

Atsikelkite anksti. Pasimankštinkite, išsimaudykite, apsirenkite dalykiškai ir išeikite į miestą. Tiesiog pasivaikščiokite. Pajauskite naują save. Tai sukels pojūtį, kad esate pasiruošę bet kam. Ir tai yra tiesa. Toks šios dienos darbas. Užsukite į muziejų – juk jūs turite laisvo laiko!

Sumažinkite išlaidas. Sudarykite sąrašą visų išlaidų, kurias galite sumažinti. Jei trūksta idėjų – galima surasti patarimų tiek spaudoje, tiek internete. Įsivaizduokite patį blogiausią variantą ir sudarykite planą tokiam atvejui. o dabar pasnauskite, pailsėkite. Šios dienos darbas buvo labai nelengvas.

Pietūs, antras dublis. Susitikite pietų su žmogumis, dirbančiu jūsų srityje. Pristatykite jam savo idėjas. Priimkite kritiką, mokykitės.

Atnaujinkite ryšius. Susisiekite su žmonėmis, kurie yra dirbę jūsų senajame darbe, galbūt netgi prieš dešimtį metų. Pristatykite jiems savo idėjas.

Rašykite. Per sekančias tris dienas parašykite knygą. Taip. Jūs galite parašyti 30 puslapių knygą per tris dienas. Pavyzdžiui apie keliones: „100 pasaulio vietovių, kurias būtina pamatyti”. o gal „100 būdų kaip numesti 10 kilogramų”, arba „100 dalykų, kuriuos galite padaryti, jeigu jus atleido iš darbo”. Platinkite šias knygas Amazon.com ar kitame elektroniniame knygyne. Šiandien pat sudarykite knygų, kurias galite parašyti, sąrašą.

Pyktis. Jūs pykstate ant savo buvusių bendradarbių/darbdavių. Tačiau pagalvokite: jie tik stengėsi išlikti. Jie tokie patys žmonės kai p ir jūs. Sudarykite geriausių jų savybių sąrašą ir parašykite jiems laišką. Parašykite, kodėl manote, kad jie dirba puikiai. Padėkokite jiems. Šis darbas taip pat svarbus, kadangi pyktis kenkia tik jums ir trukdo pradėti naujus darbus.

Idėjų generatorius. Pasukite visiškai į priešingą pusę. Kokioje srityje dar galėtumėte dirbti? Kur gyventi? Užrašykite pačias drąsiausias savo idėjas ir fantazijas. Generuokite idėjas, kol beliks vienintelė įmanoma veikla kurią galite atlikti šiandien. Pagalvokite, apie ką galite rašyti internetinį dienoraštį, ką jame galėtumėt parduoti. Pagalvokite apie fotografiją: kam reikia fotografo šį savaitgalį? Pagalvokite, ką galite parduoti internetiniuose aukcionuose. Apmąstykite įvairias idėjas.

Svarbiausia: po vieną darbą kasdien. Susiraskite bendraminčių, likimo brolių. Dirbkite kartu su jais.

Parengta pagal Altucher Confidential via Lifehacker.