Press "Enter" to skip to content

Žaislai ropojantiems, vaikščiojantiems mažyliams iki trijų metų

Photobucket

Nuotrauka Laimos Kaupienės

Jau esu rašius apie žaislus 5-6 mėnesių vaikams, kuriems darosi įdomūs įvairūs lavinamieji žaislai ir žaidimai. Juk mažylis imasi visko, kas pypsi, cypsi, užgroja. Tiesiog pasineria į garsų ir spalvų pasaulį. Žaislams, kurie skirti vaikams iki trijų metų, keliami labai griežti reikalavimai – jie turi būti labai tvirti, be lengvai nuplėšiamų detalių, atsparūs vaiko pirštukams. Be to, turi būti stabilūs, kad vaikai nesusižeistų.

Vyresni vaikai, kurie jau žengia pirmus žingsnelius labai apsidžiaugtų jeigu turėtų žaislą, kurį gali traukti už virvutės arba stumti lazdele. Dažnai vaikams tetrūksta labai nedaug, kad pasijaustų saugiai ir tvirtai. Vaivutė išmoko vaikščioti įsikibusi į … cypsintį žaisliuką. Dabar metas Joriui. Kol kas jam reikia stipresnės atramos – puikiausiai tam pasitarnauja kėdė. Ją stumdo po visą kambarį ir burzgia: brrr brrr… Taigi žaislai gali būti patys neįtikėčiausi dalykai.

Dar vaikai labai mėgsta pripučiamus kamuolius ir arkliukus, kuriais gali šokuoti. Tokie žaidimai gerina koordinaciją, stiprina raumenukus. Be to, jei vaikai yra įpratę mankštintis – tai prisigalvoja su jais pačių įvairiausių žaidimų – šokuoti per kambarį, piešti prisėdus ir t.t.

Tiek mergaitėms, tiek berniukams labai praverstų mašina, ant kurios galima atsisėsti – ji gali tapti daugelio žaidimų svarbiu akcentu. Ji padeda ir žaidžiant mėgdžiojimo žaidimus – juk dabar tiek tėčiai, tiek mamos važiuoja į darbą.

Aišku, panašiai gali pasitarnauti ir triratukas (norintiems naudoti jį kaip pasivaikščiojimo priemonę, reiktų atkreipti dėmesį į nuimamą rankeną). Apie trečius metus vaikai gali išmokti važiuoti ir dviratukais su stabilizatoriais, bet šiam žaidimui reikia daug erdvės. Tiesa, nepamirškit patikrinti šių žaislų tvirtumo,  kad visos dalys būtų tvirtai sujungtos ir tarnautų būtent taip, kaip tikitės. Tą patį reiktų padaryti ir prieš kiekvieną pasivaikščiojimą – nes galite likti nemaloniai nustebinti rankoje likusia rankena arba nukritusiu pedalu.

Na ir, žinoma, įvairios karstynės, lipynės, čiuožynės. Jau metinukui labai įdomu čiuožti, mėginti užlipti, užropoti ant horizontalių paviršių. Tik žinoma pravers jūsų pagalba.

Aktyvūs žaislai beveik visada reikalauja labai daug vietos ir erdvės. Vaikai mėgsta viską daryti greitai – greitai bėga, greitai važiuoja, greitai šokuoja.

Smagių žaidimų!