Šeimyna mūsų nemaža, tai visad gaminti tenka daug. Juk penkiese sėdam prie stalo. Atvėsus orui, vėl visai smagu grįžti prie orkaitėje kepamų patiekalų. Šį sykį šaldytuve buvo vištienos filė ir iš tėvukų sodybos parsivežtų cukinijų. Taigi, meistraujam apkepą:
Reikės:
vidinės vištienos filė (maždaug 500 g) kelių morkų trijų jaunų cukinijų kilogramo bulvių poros svogūnų penkių skiltelių česnako kelių šakelių krapųtrupučio sviesto apkepti paukštienai ir daržovėm druskos, pipirų
Užpilui: 5 šaukštai pomidorų padažo, 5 šaukštai grietinės, šaukštas miltų, stiklinė vandens
Vištieną supjaustome gabaliukais, pasūdome, pabarstome pipirais ir apkepame svieste. Ten pat pakepiname smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūnus, riekelėmis supjaustytas morkas ir cukinijas. Iškepti nereikia, vos vos apkepinti. Tada pilame apkeptus produktus į kepimo indą. Ant viršaus suklojame riekelėmis supjaustytas bulves (jas dar prieš klojant truputį pasūdome ir pabarstome pipirais). Galima uždėti smulkintų krapų, petražolių.
Užpilo produktus sumaišome ir užpilame ant viršaus.
Kepame 45 minutes uždengę folija (180 laipsnių orkaitėje), paskui dar 10-15 minučių atidengtus, kol apskrunda viršus.
Skanaus!
Apkepai man labai patinka, nes tada nereikia gamint atskirai – kas nemėgsta labiau apkepusių – valgo iš vidurio troškintą, kas mėgsta su traškia plutele – paviršėlius. Mėsa irgi visad būna sultinga. Tai va tiek pastebėjimų šį pravėsusį pirmadienio vakarą. O valgom juos su šviežių daržovių salotom. Šį sykį – su pomidorais.
Senokai berašiau kulinarinėmis temomis, nes kažkaip paprasti tie mūsų patiekalai, dviračio neišrandam.
Gero vakaro.