Press "Enter" to skip to content

Varškėtis su obuoliais

Photobucket

Taigi, truputį kitoks varškės apkepas. Mūsų šeimynoj visi apkepai, pyragai turi būti paprasti, greitai pasidarantys, nes labai jau nekantru panelėms laukti.

Reikės:

500 g varškės
5 kiaušiniai
100 g cukraus
50 g manų
3 didelių obuolių
2 šaukštai citrinų sulčių
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas sviesto

Trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, paskui įmaišome varškę, manus ir kepimo miltelius.

Baltymus išplakame iki standžių putų. Pusę įmaišome į varškės masę.

Obuolius nulupame, supjaustome mažais gabaliukais ir pašlakstome citrinos sultimis. Paskui atsargiai sumaišome su likusiais baltymais.

Skardą ištepame sviestu.

Dedame 2/3 varškės masės, visus obuolius ir supilame likusią varškės masę.

Kepame 180laipsnių orkaitėj 25-30 minučių.

Skanus ir karštas, ir šaltas.

Skanaus!