Taigi, truputį kitoks varškės apkepas. Mūsų šeimynoj visi apkepai, pyragai turi būti paprasti, greitai pasidarantys, nes labai jau nekantru panelėms laukti.
Reikės:
500 g varškės 5 kiaušiniai 100 g cukraus 50 g manų 3 didelių obuolių 2 šaukštai citrinų sulčių0,5 šaukštelio kepimo miltelių 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 šaukštas sviesto
Trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, paskui įmaišome varškę, manus ir kepimo miltelius.
Baltymus išplakame iki standžių putų. Pusę įmaišome į varškės masę.
Obuolius nulupame, supjaustome mažais gabaliukais ir pašlakstome citrinos sultimis. Paskui atsargiai sumaišome su likusiais baltymais.
Skardą ištepame sviestu.
Dedame 2/3 varškės masės, visus obuolius ir supilame likusią varškės masę.
Kepame 180laipsnių orkaitėj 25-30 minučių.
Skanus ir karštas, ir šaltas.
Skanaus!