Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio nėštukė: pagaliau motinystės atostogos

Photobucket
Šaltukas už lango, o kūdikis šiltai įsitaisęs nejaučia jo visai… Be jau nedaug liko laukti.

Štai ir vasaris. Priaugau dar 3kg. Pasidariau bendrą kraujo tyrimą – rezultatas puikus, antikūnų nerasta ir suleido imunoglobuliną, nes vyro rezus plius, o mano rezus minus. Pasidariau gliukozės tolerancijos testą, rezultatas vėl puikus, nėščiųjų diabeto nerasta. Čia statistika, kuri reikalinga medikams.

Bendra savijauta skųstis negaliu. Aišku esu jau apvalutė, judesiai jau nebe tokie greiti ir spartūs. Judesiukai švelnučiai, tik daugiau jaučiu, kaip vartos pilvelyje. Visą parą davės tą dieną, kai geriau gliukozę, matyt per daug energijos gavo.

Buvo ir negerumų, kai teko paslysti ant nevalytų takų ir parvirsti. Nieko blogo nenutiko, bet nuo gydytojos gavau pylos, tai dabar retai kada išlendu į lauką, kad nebūtų vėl nelaimės didesnės.

Labiausiai augančiu leliuko „nameliu“ džiaugiasi sūnus. Kasdien milijoną kartų klauso, kas vyksta pilvelio viduje, kasdien kalbina ir klausinėja. Išmokom dainuoti lopšines, tai per pietus ir vakare dainuoja prie pilvelio prisiglaudęs. Tėčiui grįžus iš darbo, viską papasakoja, ką veikė šiandien leliukas, ką valgė, buvo lauke ar ne. Tėtis negali tiek džiaugtis, kiek sūnus, bet labiausiai džiaugiasi, kai susikalba su pilveliu judesiukais.

Malonu jau pirkti rūbelius ir daiktelius savo kūdikiui. Pasinaudojau savo Facebook’o fanų konkurse laimėtu kuponu „Premaman“ parduotuvėje. Nusipirkom pirmųjų rūbelių, kurių prireiks ligoninėj ir parsivežimui į namus. Kaip miela čiupinėti tuos mažus rūbelius, sunku įsivaizduoti, kad gims toks mažas kūdikėlis. Matyt, kad sūnus jau toks didelis, sunku suvokti, kad būna tokių mažų, bejėgių ir tiek daug džiaugsmo teikiančių žmogučių.

Prasidėjo jau motinystės atostogos. Gal bus kam įdomų, kokius dokumentų reikia, norint susitvarkyti motinystės pašalpą. Plačiau galite paskaityti čia: http://www.sodra.lt/index.php?cid=325

Aš pateikiau tokius dokumentus:

  • prašymą skirti motinystės pašalpą (gali būti pildomas atėjus į „Sodros“ teritorinį skyrių arba parsisiunčiamas iš „Sodros“ interneto svetainės);
  • nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimą, kurio antroji pusė turi būti užpildyta darbdavio (darbdavių);
  • duomenis apie asmeninę sąskaitą, į kurią bus pervedama motinystės pašalpa.
  • prašymą dėl neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) taikymo (gali būti pildomas atėjus į „Sodros“ teritorinį skyrių arba parsisiunčiamas iš „Sodros“ interneto svetainės. Jeigu asmuo turi teisę į papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (PNPD), ši teisė turi būti pagrįsta atitinkamais dokumentais.
  • Darbdavio išduotą pažymą, kurioje turi būti nurodyta:
    • darbovietės pavadinimas,
    • apdraustojo vardas ir pavardė,
    • asmens kodas arba socialinio draudimo numeris,
    • priskaičiuotos draudžiamosios pajamos, pagal kurias apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis (apie kurias duomenų draudėjai dar nėra pateikę).
    • taip pat turi būti nurodytos draudžiamosios pajamos tų mėnesių, kurie patenka į kompensuojamojo uždarbio skaičiavimo laikotarpį, tačiau Registre tų mėnesių pajamos nurodytos bendroje ketvirčio pajamų sumoje.

Tai tiek tam kartui, augam toliau ir labai laukiam mažiuko.

4 Comments

  1. Laima Laima 2010 02 21

    Labai žavus pilvukas :)

  2. Neringa Neringa 2010 02 22

    Žavinga mamytė ir jos pilviukas :)

  3. eglesias eglesias 2010 02 22

    Ačiū :)

  4. Eitnė Eitnė 2010 02 23

    Aha, labai daili mamytė :) Ir maikytės veidukas taip vietoj ;)

Comments are closed.