Kažkur pamečiau kekso receptą, kurį seniau kepdavau. Perverčiau daugybę receptų blogų ir receptų knygų. Visų keksų pagrindas – kiaušiniai, cukrus ir riebalai. Taigi improvizacija kekso tema:
4 kiaušiniai
200 g sviesto
8 šaukštai miltų
8 šaukštai cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas viskio
200 g razinų
truputis vanilinio cukraus
Razinas nuplauname ir užpilame viskiu. Paliekame pusvalandžiui.
Trynius atskiriame nuo baltymų. Tada išplakame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą iki purumo (plakame kol pasidaro baltas kremas), tada įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir razinomis. Atskirai išplakame baltymus ir įmaišome į tešlą. Kekso formą ištepame sviestu, supilame tešlą ir kepame 175 laipsnių orkaitėje 30-35 minutes. Skanaus!
Nagi imsiu ir pabandysiu ryt
Nagi imk ir pabandyk – greitas reikalas :)
Tiesa, viršų apipyliau tirpdytu šokoladu, todėl toks tamsus atrodo. ;)
Na, labai jau skaniai atrodo ;) Šaunuolė Eitnė ;)
Zuzuka, siūlau išmėgint ;)
Einu kept kekso ;) Tik viskio neturiu… :)
Brendis irgi tinka :) arba nieko :D
Oi, koks skanus keksas gavosi ;) Labai labai ačiukas už receptuką, Eitne ;) Tiesa, neturėjau nei brendžio, nei viskio. Ir razinų tik saują radau. Bet vistiek nerealus ;) Vyras labai gyrė ;) Ir prašė dažniau kept :)
Vadinas nesu pati blogiausia kūrėja :D
Tas keksas dabar pas mus labai mėgiamas. Jau net baisu kept, nes vakarienės niekas nebevalgo… Su pienu prikerta ir niekas daugiau nebelenda. Šiandien vėl kepsiu ir žiūrėsim penktadienio filmą ;)
Kaip smagu – vadinas turėsit dar vieną mėgstamą patiekalą – valgysit ir geru žodžiu minėsit. Vadinas man atlaidai garantuoti :D
[…] keksas, mėsos pyragas ir […]