Press "Enter" to skip to content

Kieminėjam su vaikiukais lauke, arba kaip rengti vaikus pavasarį

Photobucket
Na, su žiema viskas kaip ir aišku. O ir rašius apie tai esu. O pavasarį?

Vaikštinėdama pušyne prie jūros, mačiau ne vieną šeimyną su vaikais. Visokio amžiaus, įvairiai aprengtus. Nuo trumpų rankovių iki kailinio kombinezono ir dar suvystytus pleduose… Baisiausia, kad vaikas gali perkaisti, o tada menkiausias vėjelis jau ligos priežastis. Be to, pernelyg daug priklosčius, ypač vežimėlio lopšyje, vaikas gali gauti šilumos smūgį.

Aišku, negerai ir kita kraštutinybė – kai vaikas iki trumpų rankovių išrengiamas per anksti, jo odelė pamėlynuoja, palūpis virpa. Jeigu matote, kad kūdikio odelė darosi „marmurinė” – apvilkite jį šilčiau. Taigi, net ir šiltą dieną pravers paimtas megztukas ar plonas užklotėlis.

Vaikutį renkite taip pat, kaip rengiatės patys, o gulintį vienu drabužėliu daugiau (jis dar nebėgioja, taigi nesušils). Nemačiau nei vieno tėčio ar mamos su kailiniais, nes diena buvo tikrai šilta.

Pavasarį, kaip ir žiemą, rekomenduojamas svogūno principas – geriau du trys ploni drabužėliai, negu vienas storas, nes bet kada vieną drabužį galite nuvilkti. Jei aprengsite storu rūbu – nuvilkti nebus ko.

Be to, bent jau apatinius drabužius rinkitės medvilninius, kad gerai sugertų prakaitą ir odelė kvėpuotų.

Užkiškite ranką už nugaros. Jeigu vaiko nugara drėgna – vaikas aprengtas per šiltai.

Nepamirškite kepurės nuo saulės, kremo. Dabar pavasarį saulė ypač pikta.

Smagių pasivaikščiojimų!