Press "Enter" to skip to content

Ką imti, kai su vaiku važiuoji į ligoninę

Photobucket
Nuotrauka iš g.diena.lt

Dabar, kai vis dar tebegulim ligoninėj su Joriu, kilo mintis surašyti, ko reikia važiuojant su sergančiu vaiku į ligoninę. Jau ne vieną sykį teko krauti lagaminą, auginant tris atžalas.

Taigi pradėkim nuo pagrindinių: reikia gimimo liudijimo, siuntimo ir slaugančiojo dokumento. Atvažiavus į ligoninės priėmimą, užpildys dokumentus, išklaus simptomus, pamatuos temperatūrą ir atliks pirminę apžiūrą. Reiktų žinoti, kokius vaistus vartojote, kokiom ligom sirgę.

Prieš važiuodami nepamirškite rūbelių – geriau medvilninių, platesnėmis rankovėmis (bus patogiau, jei teks įvesti kateterį vaistams), porą pižamų, sportinį  kostiumą, patogias trikotažines kelnes, kojines, apatinių drabužėlių. Rūbų pasiimkite bent tris pakaitas, jeigu vaikas viduriuoja, vemia – dar daugiau.  Nepamirškite patogaus apavo vaikui, jeigu jis jau vaikšto. Galite pasiimti ir megztuką, nes gal kur nors ligoninėje yra vėsu. Be to, juk reikės išeiti, kol vėdinsite palatą arba į kitą skyrių tyrimams. Neprisiimkit labai daug šiltų rūbų.

Indai: puodelis, jei vaikiukas mažas – buteliukas, šaukštelis, šaukštas, šakutė, peilis.

Higienos priemonės (kaip ir namie): muilas, pora storesnių rankšluosčių, dantų šepetėlis, pasta, sauskelnės (jei jas naudojate), drėgnos servetėlės, vienkartiniai rankšluosčiai (ypač jei įtariat žarnyno infekciją).

Daiktai, kurie sudomintų vaiką: keletas lengvai nuplaunamų žaislų  (sunku nusaugoti, kad nenukristų ant žemės, taigi minkštų nesiūlyčiau), pieštukai, popierius, jei vaikas vyresnis knygą ar žurnalą.

Slaugantysis irgi turėtų pasirūpinti tvarkingais, patogiais rūbais bei apavu – juk teks ir panešti, ir padėti vaikui.

Pasiimkite vandens. Virinto dar gausite, bet geriamas tikrai nepamaišys. Nežinau, kaip kitose ligoninėse, bet Klaipėdoje, slaugančių mamų nemaitina. Taigi turėkite pinigų pavalgyti kavinukėje arba gausite paprašyti, kad maisto jums atneštų. Yra sąlygos pasišildyti maistą mikrobangų krosnelėje, užsiplikyti košės ar arbatos.

Ligoniuku pasirūpina, bent jau Joriui maisto duoda daugiau nei įveikia.

Jei dar ko nepaminėjau, klauskit.

2 Comments

  1. Irmantė Irmantė 2010 03 11

    Kiek skaičiau, maitinimą ir lovą gauna asmenys slaugantys vaikus iki trijų metų. Kaune du kartus gulėjau skirtingose ligoninėse su dukryte, visus kartus gavau maitinimą, o dar kaip maitinanti mama (tai, kas kad vaikui beveik du), dar ir priedų – jogurtų, vaisių. Nebent dabar taupyt pradėjo

  2. Eitnė Eitnė 2010 03 11

    Aš Joriuką maitinu MP, tai Klaipėdoj tikrai taupo mamų sąskaita.

Comments are closed.