Press "Enter" to skip to content

Iš pašnekesių su mamomis: Tu, vaikeli, taip daryk, kaip aš sakau…

Photobucket

Foto penki.lt

Šiandien su savo visai trimis kompanionais  išsiruošėm apsipirkti. Viskas, kaip kasdien – Joris vežimėlin, panos šalia ir keliaujam, žaisdami visokius kalbamus žaidimus. Bet šiandien visai ne apie juos. Ir ne apie apsipirkimus.

Visada su vaikais einame per perėjas – nesvarbu, kiek metrų iki jos. Du. Penki. Dvidešimt. Kelias gal pailgėja, bet juk išėjus pasivaikščioti tie papildomi metrai nieko nereiškia.

Taigi, pamatėme šeimą – beje, irgi mama su trimis vaikais, keliaujančius dešimt metrų iki perėjos per gatvę. Žinoma, Milda iš karto klausia: „O kodėl teta eina per gatvę ne per dryžuotas linijas?”  Pakalbinau tą mamą, ji sako, kad perėja toli, o vaikus ji irgi mokanti, kad reikia pereidinėti gatvę teisingai.

Šį sykį nemoralizuosiu. Ir nesakysiu nieko, kaip ir nesakiau tai mamai, su kuria išsikalbėjom.

Kaip manot, ar pamokymo vaikams užtenka?

6 Comments

  1. Leita Leita 2010 07 28

    Gal po kelių metų tėvas numesdamas nuorūką sakys- tik nerūkyk, kenkia sveikatai. Kokia tikimybė, jog jo vaikas to nepadarys, nerūkys?…
    Nereiktų mokyti kitų, jei savo elgesiu paneigi patarimus, pamokymus :)

    • Eitnė Eitnė 2010 07 28

      Va todėl ir sakau… ką čia išmoralizuosi?

  2. Edita Edita 2010 07 28

    Deja, tėvai nėra profesionalūs auklėtojai – kiekvienas auklėja savo vaikus pagal savo įsitikinimus, pažiūras, principus. Tai kiekvienam garantuojama teisė ir vargu ar kokie pašalinių moralai bepadės… Visokių tėvų yra. Net tokių, kurie patys to nenorėdami daro vaikui meškos paslaugą.
    Turiu kaimynus, kurių auklėjimą vienu žodžiu – „negalima” stebint siutas ima. Bet ka gi čia bepadarysi, negi eisi aiškinti… Gal patys susipras, kur klaidą padarė, bežiurėdami, kaip auga neįtikėtinai kaprizinga ir nepaklusni mergaitė.. O gal ir ne.

    • Dainius Tulaba Dainius 2010 08 03

      Pasakyčiau kiek kitaip: deja, dažniausiai tėvai (suaugusieji) pirkdami automobilį ar kokį kitą daiktą, kurio vertė 2-5 tūkst. litų perskaito šimtus forumų ir žinučių kur išsinagrinėja pliusus ir minusus, tas daiktas per pusmetį/metus pasensta/sugenda ir vėl viskas iš naujo, o augindami vaikus patingi paskaityti bent 3-5 psl. per mėnesį apie vaikų auklėjimą ir bendrąją psichologiją. Štai kas yra baisiausia.

  3. SilverWoof SilverWoof 2010 07 29

    Psichologijoje yra sakoma, kad vaikas išmoksta ir tai ką jūs sakote jam ir tai ką jūs darote

  4. Eitnė Eitnė 2010 07 29

    Bet pavyzdys veiksmingesnis?

Comments are closed.