Press "Enter" to skip to content

Iš pašnekesių su mamomis: Kaip saugoti vaiką nuo saulės?

Photobucket

Labai dažnai, artėjant vasarai, toks klausimas iškyla ne vienai mamai. O dar jeigu sustoji prie lentynos, kur ant kremo tūbelių daugybė visokių skaičiukų. Vasarą optimalus filtras – SPF 30. Nors vaikams ir labai jautriems žmonėms reiktų pasidairyti ir stipresnio – 40 ar 50. Nuo skaičiaus ant tūbelės priklauso laiko trukmė, kurią galite būti saulėje – kuo skaičius didesnis, tuo ilgiau.

Atsimenu, kai rinkausi kremą Mildai, labai ilgai dvejojau. Be to, ne visada ir vaistinėje normaliai pataria. Vaikučių oda jautri ir šviesi, tai saulėje be apsaugos jis gali išbūti apie dvi minutes. Norėdami sužinoti kremo veiksmingumą – dauginkite filtro skaičių iš dviejų. Taigi, jeigu SPF 30 – tai saugu saulėje būti apie valandą.

Taigi, kai jau išsirinkote kremą, reiktų prisiminti, kad kremą ant odos reikia užtepti bent jau penkiolika minučių iki išeinant į lauką. Ir nuolat tepti iš naujo nusimaudžius ar labai prakaituojant. Nereiktų taupyti kremo – nutepkite visas atviras vietas, rankas, ausis. Saugotis nuo saulės verta ir ūkanotą dieną.

Išsitepti kremu, turėtų tapti visos šeimos ritualu, prieš einant į lauką.

Nepamirškite kepurės nuo saulės, šviesių rūbų.

Gerų pasivaikščiojimų!