Press "Enter" to skip to content

Idėja pietums: tefteliai

Idėją radau aj-receptai.blogspot.com. Aišku, kaip ir kiekvieną sykį, vis sugalvoji, ką nors naujo. Taigi teftelių interpretacija pagal mūsų šeimyną:

Photobucket

Maltos mėsos 600 g (naudojau liesą kiaulieną)
ryžių nevirtų 100 g
morka didesnė
svogūnas
truputį druskos, pipirų
majonezo – 2 šaukštai

Morką smulkiai sutarkuoti, svogūną supjaustyti ir viską pakepinti. Tada pravėsusias daržoves sudėti į maltą mėsą, ten pat žalius ryžius, majonezą, prieskonius ir viską suminkyti.
Iš gautos masės daryti nedidelius kukulius ir dėti į kepimo indą.

Padažas: stiklinė vandens, keturi šaukštai pomidorų padažo, pora šaukštų grietinės ir majonezo, šaukštas miltų. Viską išplakti ir supilti ant mėsos kukulių.

Kepti (200 laipsnių orkaitėje) iš pradžių 45 minutes uždengus folija, paskui dar penkiolika minučių atidengus.

Skanaus!

8 komentarai

  1. Laima Laima 2010 06 02

    O nereikia ryžių apvirti???

  2. Eitnė Eitnė 2010 06 02

    Neviriau, nes troškinasi padaže virš valandos ;) Aš neverdu ir balandėliams.

  3. Jūratė Jūratė 2010 06 05

    Jau gaminsiu:):)

  4. Eitnė Eitnė 2010 06 05

    Būtinai, ir papasakokit kaip sekėsi – o tai mano šeimynos mėgstamiausias patiekalas, o man lengviausiai padaromas :)

  5. Jūratė Jūratė 2010 06 06

    Sekėsi gaminti ir suvalgyti puikiai:)
    Visada malonu skaityti jūsų kulinarines tematikas. Receptai nesudėtingi, gaminti nesunku, o valgyti skanu. Viskas puikiai adaptuota mamoms:):):)

  6. Eitnė Eitnė 2010 06 06

    Dėkui, Jūrate, už malonų žodį ;)

  7. AkitaA AkitaA 2010 09 07

    Labai geras receptas! Tik aš visgi apviriau ryžius, nes pabijojau, kad nespės išsitroškinti. Ir vietoj folijos tiesiog įgrūdau į stiklinį indą, kurio dangtį paskutinėms 15 min. nuėmiau. Ir gavosi puikiai. Kas ragavo – visiem patiko. :) Tikrai dėkui už receptą! ;)

    • Eitnė Eitnė 2010 09 07

      labai džiaugiuosi, kad patiko. Sekantį sykį nevirkit – juk valandą tropškinasi ;)

Comments are closed.