Tampa tradicija, kad penktadieniais žiūrim kokį nors filmą ir mėgaujamės kokiu nors skanumynu. Šį sykį tai citrinų pyragas. Aišku, „citrinų” pasakyta labai skambiai, nes šiam pyragui reikia vienos citrinos nutarkuotos žievelės. Pyragas kepasi labai paprastai, bet aromatas, kaip sako Milda, „verčia rinktis seiles”.
Taigi, reikės:
kiaušinio kondensuoto saldinto pieno skardinės nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės2 šaukštų krakmolo stiklinės miltų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 2 šaukštų džiūvesėlių truputis aliejaus skardai patepti šaukšto dviejų cukraus pudros apibarstymui
Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius sumaišome.
Kiaušinį išplakame su kondensuotu pienu, paskui įmaišome žieveles, miltų mišinį. Tešla gaunasi tirštos grietinės konsistencijos.
Skardą ištepame aliejumi ir pabarstome džiūvesėliais. Supilame tešlą ir kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pyragas iškepęs, kai viršus pasidaro rusvas, o pats pyragas atšoka nuo sienelių. Maždaug 15 minučių.
Dar šiltą išimame ir apibarstome cukraus pudra.
Skanaus!
[…] Pyragai […]