Press "Enter" to skip to content

Citrinų pyragas penktadienio vakarui

Photobucket

Tampa tradicija, kad penktadieniais žiūrim kokį nors filmą ir mėgaujamės kokiu nors skanumynu. Šį sykį tai citrinų pyragas. Aišku, „citrinų” pasakyta labai skambiai, nes šiam pyragui reikia vienos citrinos nutarkuotos žievelės. Pyragas kepasi labai paprastai, bet aromatas, kaip sako Milda, „verčia rinktis seiles”.

Taigi, reikės:

kiaušinio
kondensuoto saldinto pieno skardinės
nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
2 šaukštų krakmolo
stiklinės miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų džiūvesėlių
truputis aliejaus skardai patepti
šaukšto dviejų cukraus pudros apibarstymui

Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius sumaišome.

Kiaušinį išplakame su kondensuotu pienu, paskui įmaišome žieveles, miltų mišinį. Tešla gaunasi tirštos grietinės konsistencijos.

Skardą ištepame aliejumi ir pabarstome džiūvesėliais. Supilame tešlą ir kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pyragas iškepęs, kai viršus pasidaro rusvas, o pats pyragas atšoka nuo sienelių. Maždaug 15 minučių.

Dar šiltą išimame ir apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

One Comment

Comments are closed.