Press "Enter" to skip to content

Apie žindymą ir … nesusipratimus

Photobucket

Nuotrauka iš borstvoeding.com

Šįryt paskaičiau vieną straipsnį: „Vokietijos policija sustabdė kūdikį krūtimi maitinusią vairuotoją”. Istorija įdomi – mama maitino pusantrų metų vaikutį vairuodama.

Negi sudėtinga buvo sustoti šalikelėj, pamaitinti ir važiuot. Juolab, jei vaikas 1,5 metų – tai turėjo trukti kelias minutes. Gal vis tik reikėjo pagalvoti apie vaiko saugumą, kitus eismo dalyvius. Be to vaikas važiavo ne savo kėdėj, o jei būtų tekę skubiai stabdyti?

Esu labai liberalių pažiūrų – manęs netrikdo kūdikio maitinimas viešai. Ir nematau nieko tame smerktino ar blogo. Ką trikdo – galima rasti nuošalesnį kampą, užsidengti šalikėliu ar skraiste.  Kai vaikas užsimano valgyt, jis nelaukia. Ir nepasakysi, kad vėliau, už pusvalandžio.

Kai kada žmonės truputį šokiruoja, siūlydami vaiką maitinti… kavinės tualete. Juk jie patys ten nevalgo. Aišku, dar būna, net ir šeimai skirtų renginių, kai nepasirūpinama mamos galimybe pamaitinti kūdikį, jį pervystyti (pervystymo stalo nėra nei Ledo arenoje, nei LCC). Nemanau, kad mamos turėdamos galimybę, kur maitinti – viešai ant scenos ar saugiai Mamos ir vaiko kambaryje, rinktųsi sceną. Ilgainiui įgundi maitinti taip, kad niekas nepastebi, kad vaikas valgo.

Ką manote Jūs?

5 Comments

  1. Dali.us Dali.us 2010 06 16

    Kai kurios mamos rinktūsi sceną… (galima prisiminti įvikį seme :).

    Šiaip aš dažniausiai neturiu nieko prieš viešai maitinančias motinas (kurios to viešai nesistengia demonstruoti), nors kartais mane tai ir trikdo. Bet va kino teatruose ar naktiniuose lektuvų reisuose kūdikius reikėtų uždrausti.

    Negerai, kai mažumos interesai iškeliami aukščiau daugumos.

  2. Eitnė Eitnė 2010 06 16

    Na, vėl manau, kad žmogaus supratimas ir kultūra yra esminis dalykas. Aš kalbu apie blaiviai į gyvenimą žiūrinčias mamas :)

    Dėl naktinių reisų nesutinku – yra labiau triukšmaujančių negu kūdikiai – knarkiantys, rėkaliojantys. Paskutinį sykį kai skridom, labiau nei 4 mėnesių kūdikis, visiems trukdė ~25 metus turinti vadybininkė, kuri įsivaizdavo, kad visi turi žinoti, kuo ji dirba ir kaip „apmulkins durnius užsieniečius”.

    O dėl kino teatrų – sutinku, kaip ir dėl rimtų koncertų, spektaklių ir panašių renginių. Vaikams – vaikiški renginiai. O vaikiškame spektaklyje ar filme – jie jau nebe mažuma.

    • Dali.us Dali.us 2010 06 16

      Na aš sekmadieni turejau „malonumą”.. 6+ valandų skrydis ir vienas iš skrendančių kūdykių visą kelią staugė. Numinga koki 10-15 minučių ir vėl staugia. Itariu visas lėktuvas negalėjo numigti (aš tikrai ne).

      O nuo vadybininkių ir kitų komunikabilių asabų gerai padeda ausinės.

      • Eitnė Eitnė 2010 06 16

        Bijau, kad vaikas tiek neišstaugia, kiek ta panelė (ponia) sugebėjo. Galiu tik užjausti.

  3. Apie mažumų teises … ir dar truputis Apie mažumų teises … ir dar truputis 2010 06 17

    […] receptai « Apie žindymą ir … nesusipratimus […]

Comments are closed.