Press "Enter" to skip to content

Žaidžiame toliau! Dar keli "kalbamieji" žaidimai

Reklaminiai bukletai ir katalogai. Visi  suaugę, keiksnojame pašto dėžutėse sudėtas reklamas. Vėl atneštas prekybos centro lankstinukas, kosmetikos prekių bukletas, buitinių prekių katalogas ir t.t. Atrodo, kiek galima, tačiau 3-5 metų vaikiukams tai visas lobis. Paklaustumėt mūsų mergaičių, ką galima veikti su tokiais spalvotais žurnaliukais ir  laikraščiais. Jos atsakytų, kad galima rasti  įvairių daiktų – vaisių, duonos gaminių, buities prietaisų, rūbų. O su jais kiek įvairiausių žaidimų: pasidažyti menamais lūpų dažais, įsisegti auskarus, suvalgyti pyragaitį ir pan. Dar galima žaisti parduotuvę, skaičiuoti, rūšiuoti kokie daiktai tinka kompaniją (porą)  ir kokie ne (tarkim kopūstas tinka į porą morkai, bet nelabai rasi panašumų su stikline). Be to jie padeda lengviau sudarinėti prekių sąrašą ir planuoti. Tarp kitko, mokyklinukai, pasitelkę tokius lankstinukus, padaro labai įdomius lyginamuosius projektus. Kartais tereikia temos ir paskatinimo (išbandžiau tai su penktokėliais, jie buvo labai sužavėti ir iniciatyvūs).

Vakaro ratas. Mūsų dukros labai mėgsta sėdėt su mumis vakarais prie stalo ir pasakoti, ką veikė, ką buvo sutikę. Jeigu klausimais paskatinsite atsiminti daugiau dienos įvykių, tai padės ne tik lavinti atmintį, bet ir galėsite geriau pažinti savo vaikus. Prieškalėdiniu laikotarpiu labai nesudėtinga tokių pokalbių metu iškvosti apie ką svajoja mūsų mažyliai.

Taip ir ne. Tikriausiai visi prisimenate šitą laidą, kai į klausimus reikėjo atsakyti taip arba ne. Šįkart pažaiskite jį atvirkščiai, į klausimus negalima atsakyti šiais žodžiais. Tikrai nėra labai lengva neatsakyti į klausimus trumpai, bet pasitreniravus, net mažoji Vaiva laimi prieš Mildą.
Ar tavo vardas Mildutė?
Ar tu su batukais?
Ar turi šukas?
Ar nori saldainio?
Kas suklysta tris kartus – iškrenta.

Siūlom išbandyti ir papasakoti savus.