Press "Enter" to skip to content

Žaidimai bet kokiu oru

Photobucket
Mano mama mėgsta sakyti, kad „Vaikams niekad nebūna šalta ir jie nebūna alkani, jei tik turi įdomios veiklos”. Gal kur nors ir yra kitokių, bet mano panelės būtent tokios. Karstynės, čiuožyklos, vaikų žaidimų aikštelės išbandomos akimirksniu. Taigi keletas žaidimų, kuriuos siūlome išbandyti ir jums. Jie visiškai paprasti ir tikriausiai ne vienas jau esate juos žaidę.

„Malūno sparnai”. Vaikas ištiesia rankas į šalis ir sukasi ratu tol, kol netekęs pusiausvyros nugriūva. Smagiausiai „malūnai” atrodo, kai jų yra keli – į kompaniją pasikvieskit draugus.

„Ridenimasis”. Vaikas gali atsigulti ant šono ir ridentis į nuokalnę. Svarbiausia, kad kelyje nebūtų akmenų ar kitų kliūčių, nes vaikas gali užsigauti.

„Saulės zuikučiai”. Pasiėmę veidrodėlius, galite gaudyti saulės zuikius. Vaikams labai patinka „piešti” jais ant pastatų sienų.

Kol dar orai lepina, nepamirškite ir muilo burbulų. Tam reikia išsiviri burbulų „sriubą”, kurios receptą man davė mama Roma: Fairy Lemon indų ploviklio, vandens, kepimo miltelių, glicerino (galima įsigyti vaistinėse, tai yra odos drėkiklis, naudojamas farmacijoje, deja vaistinėse 25ml kainuoja apie 7lt), cukraus.
Užvirinate vandenį, taip jis taps minkštesnis, kaikurie meistrai pataria naudoti distiliuotą vandenį, bet tinka ir paprastas vandentiekio vanduo. Tuo tarpu pilate 500ml Fairy į indą, kuriame bus maišoma visa “sriuba”, dedate 2 valgomus šaukštus kepimo miltelių ir supilate 25ml glicerino, porą valgomų šaukšų cukraus. Užvirus vandeniui ipilate kokius 700ml karšto vandens ir 300ml šalto/drungno, kad viskas geriau iširptų ir išsimaišytų, bet nevirtų. Atsargiai išmaišote turinį, stengdamiesi sukelti kuo mažiau putų. Visą šią “sriubą” galite naudoti iš karto, bet galite ir palikti visą tai pastovėti. Taip pat vietoj cukraus galima naudoti sirupą, kuris taip pat suteikia spalvų muilo burbulams
. Kaip atrodo muilo burbulai iš šios sriubos, galite matyti čia.

„Lapų gaudymas”. Vaikštinėdami po parką su vaiku gaudykite lapus. Jeigu diena vėjuota, šis užsiėmimas tampa tikrai virtuoziškumo reikalaujančiu darbu. Paprastesnė šito žaidimo forma – gražių lapų rinkimas į puokštę – nauda keleriopa – užsiėmimas, formų ir spalvų pažinimas, be to galima prisirinkti medžiagos darbeliams, kuriuos darysite ilgais žiemos vakarais. Tik reiktų nepamiršti gražiai lapų susidžiovinti. Geriausiai tam tinka storos knygos – tereikia įdėti gražiai išlygintą lapą ar gėlę tarp dviejų švarių popieriaus lapų ir juos sulėgti knygos lapais.

Aišku, lietui lyjant reikia išmatuoti balas. Svarbiausia juk tinkami drabužiai ir batai, o oras visad tinkamas žaidimams. Juk taip smagu eiti pajūriu prieš vėją. Nemėginot?

2 Comments

  1. Birute Birute 2010 04 27

    Laba diena,
    kiek reikia pilti vanens siam burbulu receptui? Is anksto aciu uz atsakyma.

  2. Eitnė Eitnė 2010 04 27

    Litras įsipila – 700 ml karšto ir 300 ml šilto. Aš labai neskiedžiu, bet manau galima būtų ir eksperimentuoti ;)

Comments are closed.