Press "Enter" to skip to content

"Topiškiausio" pamokymo konkursas

Naujas konkursas mamytėms!

Neabejoju, kad kol vaikai užauga, kiekviena mamytė augindama vaikutį susiduria su įvairiausiais pamokymais. Pačią mane labiausiai sužavėjo šitoks: „Kaip tu čia nešioji vaiką be kepurikės. Pas vaiką galvoj yra tokia minkšta vieta – momenėlis, tai reik jį šiltai laikyti. Uždėk kepurikę ir dar skarikę užrišk, o tai pašals momenėlį ir vaikas nebekalbės”. (Liaudies išmintis). Reiktų dar paminėti, kad kambaryje buvo 24 laipsniai šilumos, o vaikiukui jau virš mėnesio.

Taigi savo patirties perliukus rašykite komentaruose. Pasiūlymų lauksime iki birželio 14 d. Balsuosime savaitę: nuo birželio 14 iki 21 d. Originaliausio pamokymo autoriui padovanosime talpų krepšį pirkiniams. Sėkmės!

11 Comments

  1. Negute Negute 2009 05 13

    Laukiuosi.Sėdžiu stotelėje,laukiu autobuso .Ir sėdžiu uždėjus koją ant kojos.Sau visa laiminga,patenkinta,oras labai gražus,tad mėgaujuosi ir laukiu sau autobuso.staiga prieina sena močiutėlė prie manęs ir sako ,Jūs laukiatės? O dar pilvo praktiškai nesimatė,Iš kur tos bobulytės viską mato? Sakau taip.Tai nesėdėk vaikeli koją ant kojos uždėjus,nes gims mergaitė,nes „pimpaliuką” nuspausi su savo kojom .Tik nusišypsojau ir tariau-o ką daryti jeigu aš ir noriu,kad mergytė gimtų?

  2. Jolare Jolare 2009 05 13

    Anytai pasiguodžiau, kad mėnesio mažylis dieną beveik nebemiega. Gavau nurodymą – suvystyti mažyliuką, kad kojytės, rankytės nejudėtų ir sako miegos sau ir miegos.Jis mat kai krutina rankytėm. kojytėm, tai pats save ir pažadina…

  3. salota8871 salota8871 2009 05 13

    Gimus pirmagimiui, mano mociute pamacius, kad uzdejus vilnones kojinytes ant nuogu koju pasibaisejo, sake negalima det, saltos kajos bus ir pan., ir kaip tycia atejo gydytoja aplankyt mazylio pamate, kad vilnones kojinytes ant slaisuto greit numove ir uzmove ant nuogu kojyciu….ir pasake jei, kad cia ne del silumos, o del kraujotakos dedamos…

  4. Lilija Lilija 2009 05 13

    Papasakosiu,ką man patarė viena pažįstama rusė moteris,kad vaikas būtų ramus naktį.Reikia maudyti vaikelį,persimetus marškinėlius per kairę ranką,po to jais nušluostyti ir įeinant per duris,marškinukus pakabinti ant rankenos.:)

  5. Simba3 Simba3 2009 05 14

    Vaikai mokykloje (antroje klaseje)piese piesinius Priesgaisrine tematika. Mokytoja, pries nesdama juos i konkursa, kuris vyko rajone, parode kiekvieno vaiko tevams susirinkimo metu. kai pamaciau savo vaiko piesini, tai net susigedau… Visu piesinukai isdailinti, ismarginti, o maniskio tai tikra keverzone…Parejusi namo apibariau sunu, kad nesistengia graziai piesti, o jis tik pasiteisino, kad jam tiesiog nepavyko…
    Praejus geram menesiui, skambina klases mokytoja ir pranesa, kad mano sunaus piesinys rajoniniame konkurse uzeme pirmaja vieta. Nepatikejau- klaida, deja, tai is tiesu buvo teisybe.
    Isvada viena – nekritikuokime vaiku darbo, gal mes apie tai visai nieko nesuprantame…

    • Dainius Tulaba prémamanLT 2009 06 03

      Na tikrai teisybė yra dėl sidabro. Aleksandro Makedoniečio visa kariuomenė susirgo išskyrus patį imperatorių ir aukštuosius vadus, nes eiliniai kareiviai buvo maitinami iš varinių indų, o vadai iš sidabrinių. Antiseptinės sidabro savybės patvirtintos moksliškai.

  6. Lexana Lexana 2009 05 14

    Prietarų nėštumo metu ir auginant tris savo mažylius išgirdau tikrai aibę. Kai kurie sukėlė begalinio juoko bangą, kiti išties privertė susimąstyti.

    Kai dar laukiausi pirmagimės, mano močiutė mane mokė, kad tik gimus mažyliui, kūdikėlį reikia žindyti tik iš dešinės krūties, kad būtų dešiniarankis. Sutapo taip, kad gimus vyresnėlei ją pirmąkart žindžiau iš kairiosios krūties, kaip ir vidurinėlę, ir mažėlį, bet visi vaikučiai yra dešiniarankiai.

    Dar vienas iš mano močiučių prietarų, kad kūdikiui iki sulaukiant pusmetuko, reikia trumpai nukirpti plaukelius, kad protingas būtų.

    Kūdikiui vandenuką galima duoti tik tokį, kuris sidabriniu šaukšteliu buvo maišytas, nes tada visos „bacilos” miršta ir vaikas geria švarų vandenuką.

    O sena kaimynė mokė, kad nukritusią ir sudžiuvusią vaikelio virkštelę reikia sumalti ir tuos miltelius vaikeliui sumaitinti, nes tai jam suteiks sveikatos, tvirtybės ir ištvermės.

  7. Lexana Lexana 2009 06 10

    Taip, žinau apie sidabro savybes. Bet va prietaras toks yra. :)

  8. Lexana Lexana 2009 06 10

    Dar prisiminiau tokį prietarą-pamokymą, kad jei negali ilgai pastoti, tai reikia didelį drobinį maišą pririnkti plonyčių beržo tošies viršutinių tošelių, jas užplikyti ir gerti penkias dienas. Tą mėnesį turi pastoti. :)

Comments are closed.