Press "Enter" to skip to content

Tobula dovana pagal Ingą

PhotobucketRašo Inga:

Kokia ji – tobula dovana? Aš žinau, nes tokią gavau iš Gyvenimo, Likimo, Dievo ar kaip kitaip bepavadinčiau. Netyčia, neplanuotai, nelauktai. Pažintis prasidėjo pokalbiu, vėliau simpatija ir tyliomis mintimis „jei kada įsimylėčiau, tai norėčiau tokį, kaip jis – gerą žmogų”. Po trijų metų važinėjimo kas mėnesį vienas pas kitą apsigyvenom po vienu stogu. Kampus reikėjo apšlifuoti, išmokti gyventi drauge, kaip ir išmokti gaminti, segėti sijoną. Kai atverčiu prisiminimų knygą matau, jog nieko nedariau iš reikalo. O iš noro. Dėl jo, dėl to, kad pagiria, kad nustebina. Viskas tiesiog taip atsitiko. Mylėjau ir buvau mylima. Labai. Mokinau ir mokiausi. Dalinomės kartu. Kas brangiausia, kad viską darėme kartu. Mums tai tiko, patiko. Atsiskyrimo nuo kitų nebuvo, tiesiog mes buvom du viename.

Prieškalėdinis laikotarpis – ypatingas laikas. Mano antrosios pusės gimtadienis, po kelių dienų ir Kalėdos. Išlauktas, išsvajotas laikas. Lauki, nes patinka laukimas. Materialumai pasitraukia nuošalin. Esmė laukime, toks saldus, trupus ir labai laukiamas.

Planų kūrimas prasidėdavo sulyg spalvotu rudeniu. Ką, kaip dovanosiu, kuom nustebinsiu, ką padarysiu, kaip papuošiu. Padarysiu kitaip. Tai buvo mūsų arkliukas, viską daryti kitaip. Savaip.

Kūčios, 12 patiekalų, plotkelė. Dovanų keitimasis su artimaisiais ir saldžiausia naktis. Kai užmiegi su šypsena, ir žinai, jog atsikėlusi šypsosies, nes bus Kalėdų rytas, ypatingas rytas. Pabusiu šiltoje, minkštoje lovoje, įsikniaubusi jam į krūtinę. Gausiu bučinį ir labai ankstyvą leidimą keltis – apžiūrėti dovanų, įvertinti jo dovanų pakavimo sugebėjimus. Padėkosiu ir bučiuosiu už pildytas mažiausias ir dideles dideles svajones. Matysiu kaip jis nuoširdžiai, su vaikišku atvirumu šypsosi ir savim didžiuojasi, jog atspėjo, ko aš noriu, kas mane džiugina. Mes džiaugiamės vienas kitu, juk dalinantis džiaugsmas dideja :)

Neišpasakytai gera širdy, kai daliniesi tuo džiaugsmu, bendravimu, buvimu drauge. Kai apkabini ir pabučiuoji močiutę, kuri silpnai mato, bet numezgė tau vilnones kojines. Kai dėdė sveikindamasis paskandina tave lyg meškino glėby ir klausia apie būsimas vestuves, o tetos ragaudamos kalėdinį skanėstą dalina visiems kulinarinius patarimus. Žiūri i visus iš šono ir supranti, jog tai tobula, brangiausia dovana.