Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio nėštukė: jau krauname kraitį mažyliui

Rašo mama Agnė:
2009_10220057
Pagaliau atradau laisvą minutę ir sėdu rašyti kaip sekasi arbūziką augint.
Prasidėjęs ruduo neaptemdė nuotaikos, kuri su kiekviena diena vis geryn ir geryn, nes laiko iki susitikimo su mažuliu liko jau nedaug – vos mėnuo.
Prieš 2 savaites grįžome iš kelionės. Su visa šeimyna lankėmės Londone. Daugelis mėgsta sakyti, kad geriausia terapija moteriai – vaikštinėjimas po parduotuves. Šį kartą su tuo sutikti turiu ir aš: apsiprekinti tikrai buvo malonu ir labai laukiamam mažiukui nediduką kraitelį suruošėme.
Šiandien mums 33 sav., po savaitėlės praleistos ligoninėje, kurioje buvo atliekami išsamūs tyrimai, galutinė diagnozė tokia: tyrimai geri, vaikiukas jaučiasi puikiai ir numatomas gimdymas 38 sav. Taigi vos mėnuo liko…
Tikiuosi spėsiu visus suplanuotus darbus nuveikti ir ramiai laukti TOS dienos.
_________________________________________________________________________
Pasak medikų, 32 savaičių kūdikio ūgis 40,5 cm, svoris – 1,6 kg. Jis labai panašus į tą, kuris gims, tik dar liesesnis. Kūdikis jau skiria šviesą ir tamsą. Greičiausiai jau pasisukęs galvą žemyn, pasiruošęs gimimui.
Šio mėnesio pabaigoje mamos svoris jau taip greitai nebeauga, nors vaikutis auga sparčiai. Jei vis tik svoris labai didėja, patariama pažiūrėti ar ne per daug naudojate angliavandenių ir pieniškų gėrimų.
Mamoms siūloma pagulėti pakėlus pėdas, daryti atsipalaidavimo pratimus (tai padeda ir užmigti). Kasdien darykite pratimus dubens ir pilvo sienelės raumenims stiprinti – tai ypač svarbu, jei nelaikote šlapimo.
Pasidarykite kraujo tyrimą dėl mažakraujystės. Galite lankyti nėščiųjų mokyklėlę.
Sėkmės Agne ir gražaus rudeninio laukimo!