Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio nėštukė: 24 savaitės – jau norisi atostogų

Mūsų tinklaraščio nėštukei jau 24 savaitės. Rašo nėštukė Agnė:IMGP1462

Tai va, mum jau 24 savaitės. Teko savaitę pagulėti endokrinologiniame skyriuje, kad sureguliuotų cukraus kiekio kontrolę. Kadangi vaikiukas sparčiai auga ir vystosi, svarbu gera diabeto kontrole, kurią padeda pasiekti tinkamai paskirtos insulino dozės. Ligoninėje atliko visus įmanomus kraujo tyrimus – jie buvo idealūs. Taip akušeriniame skyriuje apžiūrėjo, išklausė mažiuko tonus ir pasakė, kad viskas gerai.
Iškart buvau įspėta , kad 34-36 sav. turėsiu gultis į akušerini skyrių, kuriame stebės mano ir vaiko būklę, o gimdymas, jei vaikiuko sveikata bus gera, numatomas 37 sav.
Taip pat gavau siuntimą į prenatalinį centrą, kuriame man padarė echoskopiją. Nustatė, kad placenta prisitvirtinusi labai žemai, dėl to skirtas ypatingos saugos režimas: jokių tolimų kelionių, jokių vibracijų, tik ramybė.
Po mėnesio vėl keliausiu tyrimui ir bus matyti ar placenta kyla ar ne.
Šiaip vaikiukas sveikas, judrus.
Labai laukiu kasmetiniu atostogų, kurios prasidės po 3 savaičių. Per jas tikiuosi pailsėti, atsipūsti ir pasidžiaugti nėštumu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Laikykis mieloji, visi laikome kumščius, kad viskas būtų gerai. Aukit sveiki!
Pasak ”Motinos ir vaiko knygos” autorės Elizabeth Fenwick , mamos svoris didėja maždaug 500 g  per savaitę. Kūdikio ūgis 33 cm, svoris 570 g. Kūdikis moka kosėti ir žagsėti, juda tai aktyviai, tai būna labai ramus, dar neišsivystęs riebalinis sluoksnis (kūdikėlis liesas).  Girdi mamos balsą, jam gali patikti tam tikra muzika. Nuo staigaus garso krūpteli. Septintąjį mėnesį pradeda formuotis asmenybė, nes smegenų dalis, lemianti protą ir asmenybę darosi vis sudėtingesnė. Formuojasi skonio receptoriai – 28 -ą savaitę jau reaguoja į saldumą, kartumą, rūgštumą. Kūdikis čiulpia savo nykštį, krūtinė jau daro kvėpavimo judesius – ruošiasi gyvenimui išoriniame pasaulyje.

3 Comments

  1. neringa neringa 2009 08 19

    Sveikatytės ir gerų atostogų :)

  2. Leita Leita 2009 08 19

    Koks dailus pilvukas. Malonių atostogų, kad mama špsotųsi ;)

  3. Lilija Lilija 2009 08 20

    Agne,koks fainas pilvelis.Tikiu,kad viskas bus gerai ir išnešiosi mažylį tiek,kiek reikės.Sėkmės.

Comments are closed.